Tiran Ve Sanafir Adaları Protestosuna Yargı Engeli

Mısır'da mahkeme, liberal ve solcu kesimler tarafından bugün yapılacağı duyurulan Tiran ve Sanafir adaları protestosunun engellenmesine hükmetti.

Mısır’da mahkemenin, Tiran ve Sanafir adalarının Suudi Arabistan’a geçmesini protesto etmek için bugün yapılacak olan oturma eyleminin engellenmesini kararlaştırdığı bildirildi.

Yargı kaynaklarından edinilen bilgiye göre, Kahire Acil İşler Mahkemesi, İçişleri Bakanlığı tarafından dün açılan davaya bugün ivedilikle karar vererek, Tiran ve Sanafir adaları ile ilgili Başbakanlık binası önünde ve çevresinde yapılacak eylemlerin engellenmesini kararlaştırdı.

Söz konusu kaynak, mahkeme kararının nihai olmadığını ve itiraz yolunun açık olduğunu kaydetti.

Emekli Büyükelçi Masum Merzuk, AA muhabirine yaptığı açıklamada, iki adanın Suudi Arabistan’a geçmesini sağlayan anlaşmanın bakanlar kurulu tarafından onaylanarak parlamentoya gönderilmesini protesto etmek için bugün 3 saatlik bir oturma eylemi yapacaklarını söyledi.

Dün Mısırlı liberal ve solcu kesimler, başbakanlık binası önünde eylem yapacaklarını kamuoyuna duyurmuş ve polisten eylemcilerin güvenliğini sağlamasını talep etmişti.

Suudi Arabistan Kralı Selman bin Abdulaziz’in Nisan 2016'da Mısır’a düzenlediği resmi ziyaret esnasında imzalanan yeni Kızıldeniz sınır antlaşması gereği, Mısır yönetimi Tiran ve Sanafir adalarını Suudi Arabistan’a bırakmayı kabul etmişti.
Kaynak: AA