Sındırgı'da Hayvanlar İçin Doğaya Yem Bırakıldı

Balıkesir'in Sındırgı ilçesinde, sokak hayvanları ve yaban hayvanları için doğaya yem bırakıldı.

Sındırgı Belediyesi'nden yapılan açıklamaya göre, belediye öncülüğünde oluşturulan Sındırgı Avcılar Kulübü, Ege Yaban Hayatı ve Avcılık Federasyonu (EYHAF), belediye personeli ve vatandaşlardan oluşan ekiple, dağlık bölgelerde yapılan çalışmalarda karaca, kuş ve doğal yaşamda mücadele veren hayvanların rahatça ulaşabilecekleri bölgelerde yemleme yapıldı.

Değerlendirmelerine yer verilen Sındırgı Belediye Başkanı Ekrem Yavaş, her canlının yaşama hakkı olduğunu belirterek, şunları kaydetti:

'Karla mücadele yalnızca yol açmaktan ibaret değil. Tüm ekiplerimiz sahada çalışmalarını sürdürüyor. Bunun yanında da doğal yaşamda hayatta kalma mücadelesi veren canlıları unutmuyor, Avcılar Kulübümüz ve EYHAF işbirliği ile yürüttüğümüz yemleme çalışmaları ile de onlara destek oluyoruz. İlçe merkezimizde de hayvan barınağımızdaki hayvanların bakımları yapılıyor. Bunun yanında sokak hayvanlarımız ekmek ve yiyecek bıraktığımız gibi kuşlarımız için de yemleme yapıyoruz. Tüm halkımızı bu konuda duyarlı olmaya davet ediyorum. Gezdiğiniz yerlere bir parça ekmek bırakabilirsiniz. Kapınızın önüne koyacağınız bir parça ekmek onlara can verebilir, karton kutu ya da eski bir battaniye sıcak bir yuva oluşturabilirsiniz.'

Sındırgı Avcılar Kulübü Başkanı Bülent Ata da bu sene olumsuz hava şartları nedeniyle bölgelerinin karaca, keklik ve tavşan avına kapandığını anımsattı. Hayvanlara destek olmak amacıyla belediyeyle yemleme çalışmaları yaptıklarını belirten Ata, herkesi bu konuda duyarlı olmaya davet etti.

Yemleme çalışmalarına katılan EYHAF Başkanı Ersin Düzyol ise avcılara, bu hava koşullarında yaban hayvanlarına zarar verilmemesi konusunda çağrıda bulundu.

Kaynak: AA