Pakistan'ın Pencap Eyaleti Başbakanı Şerif Açıklaması

'Pakistan halkı Türkiye'nin kardeşliğini ve samimiyetini her zaman hatırlayacak'.

Pakistan'ın Pencap Eyaleti Başbakanı Şahbaz Şerif, Pakistan halkının Türkiye'nin kardeşliğini ve samimiyetini her zaman hatırlayacağını belirterek iki ülke arasındaki kardeşliğin emsalsiz olduğunu bildirdi.

Şerif, Muzaffargarh kentinde bulunan Recep Tayyip Erdoğan Hastanesinin yatak kapasitesinin arttırılması projesi için düzenlenen törende yaptığı konuşmada, Cumhurbaşkanı Recep Tayyip Erdoğan'ın 2010'daki sel felaketinde Pakistan'a gösterdiği desteğin hiçbir zaman unutulamayacağını ifade etti.

Son derece modern imkanlarla donatılan hastanenin 'kardeşin kardeşe zor zamanda desteğinin' en güzel örneği olduğunu belirten Şerif, Pakistan'da söz konusu hastanenin eşi benzeri bulunmadığını söyledi.

'Pakistan halkı Türkiye'nin kardeşliğini ve samimiyetini her zaman hatırlayacak.' diyen Şerif, iki ülke arasındaki kardeşliğin emsalsiz olduğunu ve derin tarihi, dini ve kültürel bağlara dayandığını kaydetti.

Şerif, alt kıta Müslümanlarının Türk kardeşlerine bağımsızlık mücadeleleri esnasında tam destek sunduğunu anımsatarak, 'Türk halkı ve hükümeti de Pakistanlı kardeşlerinin karşılaştığı her krizde yanımızda olmuştur.' ifadesini kullandı.

Cumhurbaşkanı Erdoğan'ın Muzaffargarh'da sadece hastane açmadığına dikkati çeken Şerif, aynı zamanda hastaneye doktor da gönderildiğini bildirdi. Hastanede tedavi gören hastalara son derece modern sağlık hizmeti sunulduğunun altını çizen Şerif, ayrıca tedavi ve ilaçların da ücretsiz sunulduğunu dile getirdi.

Türkiye'nin Erdoğan liderliğinde muazzam bir ilerleme kaydettiğine değinen Şerif, 'Recep Tayyip Erdoğan Hastanesi Türk hükümetinin Pakistan halkına paha biçilmez bir hediyesidir.' dedi.

Kaynak: AA