Muş Valisi Yavuz Açıklaması

'Aile ve Sosyal Politikalar İl Müdürlüğünce 2016 yılında aile, kadın, çocuk, genç, yaşlı, engelli, yabancı uyruklu misafirler, terör mağduru gibi dezavantajlı gruplar ile şehit yakını ve gazilerimiz için birçok çalışma hayata geçirilmiştir'.

Muş Valisi Seddar Yavuz, Aile ve Sosyal Politikalar İl Müdürlüğünce 2016 yılında aile, kadın, çocuk, genç, yaşlı, engelli, yabancı uyruklu misafirler, terör mağduru gibi dezavantajlı gruplar ile şehit yakını ve gazilerimiz için birçok çalışmanın hayata geçirildiğini belirtti.

Vali Yavuz yaptığı yazılı açıklamasında şunları kaydetti:

'Aile ve Sosyal Politikalar İl Müdürlüğünce 2016 yılında aile, kadın, çocuk, genç, yaşlı, engelli, yabancı uyruklu misafirler, terör mağduru gibi dezavantajlı gruplar ile şehit yakını ve gazilerimiz için birçok çalışma hayata geçirilmiştir. Şartlı eğitim, sağlık, gebelik yardımı, yakacak yardımı, slikozis aylığı, muhtaç asker ailesi, yaşlı, eşi vefat etmiş kadınlara yönelik yardım programı, engelli yakını, engelli aylığı, muhtaç asker çocuğu, öksüz yetim yardımı, eğitim yardımları, ev eşyası, ev onarımı, ev yapım yardımı, diğer özel amaçlı ve tek seferlik yardımlar yapılmıştır.'

Ayrıca ihtiyaç sahiplerine gıda, sağlık başta olmak üzere toplamda 195.milyon 401 bin 246 lira sosyal yardım yapıldığını belirten Vali Yavuz açıklamasında şunlara yer verdi:

'Yine bu birimlerce, 14 şehit yakını ve gazimiz devletin çeşitli kamu kurumu ve kuruluşlarına yerleştirilmiş. 23 şehit yakını ve gazimize de ücretsiz seyahat kartı verilmiştir. 241 engelli vatandaşımıza engelli kimlik kartı verilmiş, 12 dalda ise el becerisi ve sanatsal kurslarda toplam 646 kursiyere eğitim verilmiştir.'

Kaynak: AA