MASKİ'den Darende'ye Yatırım

Malatya Büyükşehir Belediyesi Su ve Kanalizasyon İdaresince (MASKİ), Darende ilçesinde 16,7 milyon lira yatırımla içme suyu ve kanalizasyon altyapı çalışması yapıldığı bildirildi.

MASKİ'den yapılan yazılı açıklamaya göre, Malatya genelinde yürütülen içme suyu ve kanalizasyon altyapı çalışmaları kapsamında Darende ilçesinde bir kısmı tamamlanan, bir kısmı ise devam eden 16,7 milyon lira tutarında yatırım yapıldığı belirtildi.

MASKİ Genel Müdürü Özgür Özdemir, konuya ilişkin değerlendirmesinde, Darende'de yapılan çalışmaların devam ettiğini belirterek, çalışmaların tamamlanmasıyla altyapı konusunda sorunsuz bir ilçenin ortaya çıkacağını ifade etti.

Yatırımlarda artan nüfusla oluşabilecek sıkıntıları da göz önünde bulundurarak, Darende'nin geleceğini planladıklarını dile getiren Özdemir, şunları kaydetti:

'Bugüne kadar maliyeti 1,6 milyon lira olan 28,3 kilometrelik içme suyu hattı ve maliyeti 1,2 milyon lira olan 8,1 kilometrelik kanalizasyon hattı çalışmalarını tamamladık. Yenice'ye 2 kilometre, Kerimli’ye 2,3 kilometre ve Başdirek Mahallesi'ne 1,3 kilometrelik içme suyu hattı projesinin yanı sıra Günerli'ye 3,4 kilometre, Nurkuyusu’ya 1,9 kilometre, Ağılyazı’ya 6,6 kilometre, Hisarcık’a 2,5 kilometre ve Yenipınar’a 2,2 kilometrelik kanalizasyon hattı çalışmalarımız devam ediyor. Bu çalışmalarımızın toplam maliyeti de 2,9 milyon liradır.'

- Yeni yatırım projeleri hazır

Özdemir, Darende'deki çalışmalarının bunlarla sınırlı kalmayacağını Balaban’a 23 kilometrelik, Aşağıulupınar’a 34 kilometre, Ağılbaşı’ya 19,7 kilometrelik altyapı yatırımı projesininin hazır olduğunu belirterek, şu bilgileri verdi:

'Ayrıca DAP kapsamında maliyeti 5,3 milyon lira olan Akova’ya 4 kilometre, Ilıca, Şendere, Mollauşağı, Gökçeören mahallelerine 9,6 kilometre, Irmaklı’ya 16,4 kilometre, Hisarkale’ye 4,2 kilometre, Balaban’a 11,9 kilometrelik sulama kanalı inşası çalışmalarını tamamladık. Darende ilçesine yaptığımız ve yapacağımız altyapı yatırımlarının toplam metrajı 181 kilometre olup maliyeti 16,7 milyon liradır. İl sınırlarımız içinde bulunan tüm bölgelerimizin sağlam bir altyapıya kavuşması için çalışmalarımız devam ediyor.'

Kaynak: AA