Karlı Havada Kazaya Karışan Araçlar Tamirci Yolunda

İstanbul'daki yoğun kar yağışı nedeniyle meydana gelen kazalarda hasar gören araçlar, karın erimeye başlamasıyla oto sanayi sitelerinde onarılmaya başlandı İSTEOB Başkanı Yılmaz: 'Kar yağışı sebebiyle maalesef arıza yapan, devrilme, çarpma nedeniyle kaportalarında hasar meydana gelen yüzlerce aracımız mevcut. Bu durumun giderilmesi için en güvenli yerler oto sanayi sitelerindeki tamirci arkadaşlarımız'

İstanbul'da yoğun kar yağışı nedeniyle yaşanan kazalarda hasar gören araçlar, karın erimeye başlamasıyla birlikte oto sanayi sitelerinde onarılmaya başlandı.

İkitelli'deki Dolapdere Oto Sanayi Sitesinde gazetecilere açıklama yapan İstanbul Esnaf ve Sanatkarlar Odaları Birliği (İSTEOB) Başkanı Faik Yılmaz, İstanbul'u etkisi altına alan kar yağışı dolayısıyla zarar gören araçların tamir için sürücüler tarafından oto sanayi sitelerine getirilmeye başlandığını söyledi.

Yılmaz, İstanbul'da kayıtlı motorlu kara taşıtları sayısının yaklaşık 3,5 milyon olduğunu belirterek, şunları kaydetti:

'Kar yağışının olduğu günlerde çok sayıda sürücümüzün aracında hasar ve arıza oluştu. Karın erimeye başlamasıyla İstanbullu vatandaşlarımız ulaşım noktasında sorun yaşamamak için hasarlı araçlarını artık trafiğe çıkarmak istiyor. Bu durum ayrıca tamircilerimiz için bir fırsat. Kar yağışı sebebiyle maalesef arıza yapan, devrilme, çarpma nedeniyle kaportalarında hasar meydana gelen yüzlerce aracımız mevcut. Bu durumun giderilmesi için için en güvenli yerler oto sanayi sitelerindeki tamirci arkadaşlarımız. Çünkü 'merdiven altı' diye tabir edilen kaçak oto tamircilerinin güvenli bir durumu bulunmuyor. Oto sanayi sitelerimizde ise yedek parçadan, bakıma kadar her şey yasal ve koşullara uygun yapılmaktadır. Eğer tahminlere göre kar yağışı sürecekse vatandaşlarımız bir süre daha bekleyebilir. Çünkü tamir edilen araçların tekrar bir arızaya uğraması sonucu hasar giderleri daha da artabilir. Kış bu yıl İstanbul'da çok çetin geçiyor. Bu konuda sürücülerimizi uyarmak istiyorum.'

Oto tamircisi Ali Kaptan ise kar yağışı ve don nedeniyle yaşanan kazalarda hasarlı ve arızalı araçların oto sanayi sitesine gelmeye başladığını ifade ederek, 'Burası tamir için bir kompleks. Araçların ihtiyaç duyduğu her şey mevcut. Vatandaşlarımız ayrıca tamiratın her aşamasını burada görüp inceleme şansına sahip.' diye konuştu.

Kaynak: AA