Hatay Valisi Ata'dan HGC'ye Ziyaret

Vali Ata: 'Basın ne kadar hür ve özgürse o ülkede demokrasinin gelişmesi de ona paralel olarak gelişecektir'.

Hatay Valisi Erdal Ata, Hatay Gazeteciler Cemiyeti (HGC) Başkanı Ahmet Yetişen ve cemiyet üyelerini ziyaret etti.

Vali Ata, HGC'yi ziyaret ederek, dün kutlanan 10 Ocak Çalışan Gazeteciler Günü'nü tebrik etti.

Demokrasinin gelişmesinde, basının ayrı bir yeri olduğunu ifade eden Ata, şunları söyledi:

'Basın ne kadar hür ve özgürse o ülkede demokrasinin gelişmesi de ona paralel olarak gelişecektir. Dolayısıyla gazeteciler önemli bir kamu hizmeti yapıyor. Çalışan gazeteci arkadaşlarımızda belki bizim televizyonlardan izlediğimiz ve gazetelerde okuduğumuz haberleri 24 saat gece gündüz mesai kavramı gözetmeksizin koşturarak kamuoyunu aydınlatma konusunda fedakarca çalışıyorlar.'

Ata, Hatay'ın Türkiye'deki 81 vilayet içerisinde kendine has özellikleri olan, çok kültürlü, dinli ve insanların barış huzur içinde yaşadığı bir kent olduğunu dile getirerek, 'Temennimiz bu huzur ortamının asla bozulmamasıdır. Burada yaşayan vatandaşlarımız kökeni, dini, mezhebi, tarikatı ne olursa olsun hepsi bizim devlet nazarımızda birinci sınıf vatandaşımızdır. Bizim yaklaşımımız böyle olacaktır.' diye konuştu.

HGC Başkanı Yetişen de Vali Ata'ya ziyaretleri için teşekkür ederek, Hatay'da görev yapan gazetecilerin bugüne kadar yaptıkları haberlerde ilin hassasiyetini ön planda tuttuklarını ve mesleklerini basın ahlakına uygun şekilde icra ettiklerini belirtti.
Kaynak: AA