GMİS'ten İş Yeri Ziyareti

Genel Maden İşçileri Sendikası (GMİS) yönetim kurulu üyeleri ile şube yöneticileri, Türkiye Taşkömürü Kurumu (TTK) Üzülmez Müessese Müdürlüğünde çalışan madencileri ziyaret etti.

GMİS Genel Başkanı Ahmet Demirci, ziyarette yaptığı konuşmada, Türkiye'nin taş kömürü ithalatına ihtiyacı olmadığını belirterek, yer altında kömürün ve yer üstünde çalışmaya hazır insanların olduğunu söyledi.

Türkiye'nin taş kömürünü üretmek mecburiyetinde olduğunu ifade eden Demirci,'Bunu hep birlikte anlatmaya devam edeceğiz. Başta iktidar partisi milletvekilleri ve siyasi kadroları olmak üzere tüm siyasetçilerimizle bu gerçekleri Ankara’da anlatmak durumundayız.' ifadesini kullandı.

GMİS'ni sadece üyeleriyle değil emeklileri, memuru, esnafı, işsiziyle çok büyük bir aile olduğunu vurgulayan Demirci, şöyle konuştu:

'Her şart altında mücadelemizi sürdürüyoruz. Ancak bilgi, birikim ve tecrübemizle birlikte mücadelemizle bu engelleri de aşacağız.Her şart altında kararı birlikte vereceğiz.İş yeri sorunlarınızı özellikle çip uygulamasından kaynaklanan sorunlarınızı biliyoruz. Müessese giriş-çıkışlarındaki engellerden haberimiz var.Müessese ve genel müdürlük düzeyinde görüşmelerimiz sürüyor.Sağlıklı ve verimli çalışma koşullarını yaratmak için ne gerekiyorsa yapıyoruz. Moral ve motivasyonun önemini biliyoruz. Telefonlarımız 24 saat açık.

Sendikamızda kapılarımız açık.Biz bir aileyiz. Samimiyetle ilişkilerimizi sürdürecek ve birlikte başaracağız.'

GMİS Genel Başkan Yardımcısı ve TİS Komisyonu Başkanı İsa Mutlu da maden işçilerinin toplu iş sözleşme çalışmaları hakkındaki sorularını yanıtladı.

Heyet, daha sonra TTK Üzülmez Müessese Müdürü Recep Danacıoğlu'nu ziyaret ederek sorunlar ve çözümleri konusunda görüştü.

Kaynak: AA