Eğitim Ve Araştırma Hastanesinden Yeni Uygulama

Kayseri Eğitim ve Araştırma Hastanesine Kanun Hükmünde Kararname ile bağlanan Melikgazi ek hizmet binası ve Seyyid Burhaneddin binasına, talep doğrultusunda Büyükşehir Belediyesi tarafından ring seferleri başlatıldı.

Kayseri Eğitim ve Araştırma Hastanesi 4. Blok yanında bulunan KAYMEK ihtisas binası önünden kalkan ring otobüsleri ile vatandaşlar bu yeni iki hizmet binasına ulaşımlarını sağlayabilecek.

Başlatılan uygulama hakkında bilgilendirmelerde bulunan Kayseri Eğitim ve Araştırma Hastanesi Başhekimi Doç. Dr. İbrahim Özcan, 'Seyyid Burhaneddin binası Kayseri Eğitim ve Araştırma Hastanesine KHK ile bağlanmadan önce günlük yaklaşık 15 civarı hastanın ayaktan ve 3 hastanın da yatarak tedavi edildiği bir sağlık kuruluşu idi. Bize bağlandıktan sonra fiziki mekan ve personel ile ilgili bütün eksiklikleri hızla giderdik. Şu an itibarıyla 14 ayrı polikliniğin her gün açık olduğu, günlük 300 hastanın muayene edildiği ve 25 hastanın yatarak tedavi aldığı bir sağlık tesisi formatına döndü. Ayrıca ayaktan fizik tedavi bölümümüzü de 10 ayrı ünite olacak şekilde planladık ve kullanıma aldık.' dedi.

Yapılan bütün çalışmalara rağmen merkez kampüste çok fazla hasta yoğunluğu olduğunu belirten Özcan, merkez kampüste yaşanan yoğunluğu hastalara Seyyid Burhaneddin ve Melikgazi ek binalarına dağıtma gayreti içerisinde olduklarını ifade etti.

Kaynak: AA