Edirne İl Koordinasyon Kurulu

Edirne İl Koordinasyon Kurulu, Edirne Valisi Günay Özdemir başkanlığında toplandı.

Vali Özdemir, Deveci Han Kültür Merkezinde, kurum ve kuruluşların müdürlerinin katılımıyla yapılan toplantıda, 2016 yılı yatırım programındaki projelerin durumu hakkında bilgi verdi.

Edirne’deki kamu kurum ve kuruluşlarının 2016 yılı yatırım programlarında küçük, orta ve büyük ölçekli 635 proje yer aldığını hatırlatan Özdemir, şunları kaydetti:

‘’Bu projelerin toplam bedeli 4,1 milyar lirayı bulmaktadır. Bu projeler için önceki yıllarda 1 milyar 117 milyon lira harcanmış, 2016 yılında da 793 milyon lira ödenek kullandırılması öngörülmüştür. Dördüncü yatırım dönemi içinde yapılan çalışmalar dahilinde 623 milyon lira harcama yapılarak yüzde 79 nakdi gerçekleşme sağlanmıştır. İzleyici kuruluşlar itibariyle değerlendirildiğinde, 2016 yılının dördüncü döneminde yapılan yatırım harcamalarının 534 milyon lirasını merkezi idare kuruluşlarımızın yaptığı görülmektedir. Merkezi idare kuruluşlarımızın bu harcama miktarı ile sağladıkları nakdi gerçekleşme düzeyi yüzde 82’dir.'

Özdemir, yerel yönetimlerin ise aynı dönemde 88 milyon lira tutarında yatırım harcaması yaparak, yüzde 63’lük bir nakdi gerçekleşme sağlamışladıklarını dile getirerek, 'Merkezi ve yerel yönetim kuruluşlarımızca yapılan bu yatırım harcamaları sonucu, 2016 yılı dördüncü döneminde, kamu kuruluşlarımızın programlarında yer alan 653 projenin 333 tanesi bitirilmiş, 2’si tasfiye edilmiş, 238’i devam etmekte olup 80’ine ise henüz başlanmamıştır.’’ dedi.

Kaynak: AA