ÇÜ'den KKTC'de Eğitim

Çukurova Üniversitesi (ÇÜ) Biyoteknoloji Araştırma ve Uygulama Merkezi Müdürü Prof. Dr. Yıldız Aka Kaçar ve Ziraat Fakültesi Bahçe Bitkileri Bölümü araştırmacılarından Dr. Özhan Şimşek, Kuzey Kıbrıs Türk Cumhuriyeti (KKTC) Tarımsal Araştırma Enstitüsü'nde görevli personele biyoteknoloji alanında eğitim verdi.

ÇÜ'den yapılan yazılı açıklamaya göre, Biyoteknoloji Araştırma ve Uygulama Merkezi kurslar, konferanslar, yaz okulları düzenleyip konusunda uzman araştırıcılar aracılığıyla eğitim vererek, bu konuda çalışanları bir araya getirip, bilgi alışverişinde bulunulmasını sağlıyor.

Bu kapsamda, Merkez Müdürü Prof. Dr. Yıldız Kaçar ve Ziraat Fakültesi Bahçe Bitkileri Bölümü araştırmacılarından Dr. Özhan Şimşek, KKTC Tarımsal Araştırma Enstitüsü’nden gelen davet üzerine, eğitim ve değerlendirme ziyaretinde bulundu.

Kaçar, seyahatleriyle Çukurova Üniversitesi ve KKTC Tarımsal Araştırma Enstitüsü ile beraber yürüyen bazı projeler ve yeni projelere biyoteknoloji çalışmalarının adapte edilmesi, ülke tarımına katkıda bulunmak ve mevcut çalışmaları daha modernize hale getirmeyi amaçladıklarını belirterek, ziyaretleri sırasında biyoteknoloji konusunda çalışan personele iki gün boyunca teorik eğitimler verdiklerini bildirdi.

Kaynak: AA