Bebeklerde Bu Yazın Moda Rengi; Turkuaz Ve Somon

Bursa BebeÇocuk Hazır Giyim ve Çocuk İhtiyaçları Fuarı'na katılan yaklaşık 200 firma, yaz için hazırladıkları kıyafetleri görücüye çıkardı Erkek bebek giysilerinde turkuazın yaza damgasını vurması beklenirken, kız bebek giysilerinde somon rengi ve dantel süslemeler ağırlıklı olacak BEKSİAD Başkanı Atalay: 'Bu yıl erkeklerde turkuaz, kızlarda da pembenin açık tonları ve somon renk hakim olacak. Canlı pastel renkler vitrinleri süsleyecek'

VEDAT YÜCEBAŞ - Bursa Bebe-Çocuk Hazır Giyim ve Çocuk İhtiyaçları Fuarı'na (Junioshow) katılan firmalar, yaz için hazırladıkları giysileri anne babaların beğenisine sunarken, erkek bebek giysilerinde turkuaz, kız bebek giysilerinde ise somon renk öne çıktı.

Junioshow'da yer alan yaklaşık 200 firma, tasarımcılarının yurt dışındaki trendleri de takip ederek hazırladığı yaz kreasyonlarını yılın ilk fuarında sergiliyor.

Tasarımlarda erkek bebekler için turkuaz, kız bebekler için ise somon renk ile dantel süslemeler dikkati çekiyor.

Kışa girmeden yaz taleplerini almaya başlayan ve imalata geçen üreticiler, hem iç pazardan hem de dış pazardan son derece umutlu.

Bebe Çocuk Konfeksiyonu Sektörü Sanayici ve İş Adamları Derneği (BEKSİAD) Başkanı Halil Atalay, AA muhabirine yaptığı açıklamada, 'moda' kavramının, kendileri çok bilmese de ebeveynleri tarafından takip edilmesi dolayısıyla son yıllarda bebek ve çocuklar için de kullanılmaya başlandığını söyledi.

Modaya ayak uydurmak ve daha iyi ürünler ortaya koymak adına son yıllarda bebek ve çocuk giyimine çok ciddi yatırımların yapıldığını dile getiren Atalay, firmaların bünyelerine tasarımcılar eklediğini anlattı.

Erkek bebekler için daha çok mavi, kız bebekler için ise pembe hakim renk olsa da firmaların satışlarını artırmak için bu iki rengin tonlarına dayalı olanak kendilerine özgü kreasyonlar oluşturduğunu belirten Atalay, 'Bu yıl erkeklerde turkuaz, kızlarda da pembenin açık tonları ve somon renk hakim olacak. Canlı pastel renkler, vitrinleri süsleyecek.' dedi.

- '2017'den umutluyuz'

Kentte bebek ve çocuk konfeksiyonu firması bulunan Sedat Şengül de erkek bebek ve çocuk giyiminde bu yaz turkuazın yanına yeşilin de eklendiğini söyledi. Şengül, 'Bunun yanında ayrıca limon sarısı yeni bir çıkış yakalayabilir, ama turkuaz mavi şu anda açık ara önde gidiyor.' dedi.

Firma olarak İngiltere, Yunanistan, İran, Dubai, Rusya ve Azerbaycan'a ihracat yaptıklarını belirten Şengül, bu yıl ihracatta ciddi bir artış yakaladıklarını, 2017'den de beklentilerinin yüksel olduğunu dile getirdi.

Kız bebek ve çocuklar için giysi üreten bir firmanın tasarım sorumlusu Begüm Bülbül Uzunoğlu da 'Kız çocuklarda hakim renkler somon, mercan pudra gibi soft tonlar. Bu sene kız kıyafetlerinde dantel ve çizgi yoğunlukta kumaşlar görebilirsiniz. Dantel ve süslü kıyafetlerimiz çok fazla. Havalar soğuk, ağır kış şartları yaşanıyor, ancak bizler yaz üretimlerimizi sürdürüyoruz.' diye konuştu.
Kaynak: AA