Bartın Devlet Hastanesine Yeni Cihaz Alındı

Bartın Kamu Hastaneleri Birliği Genel Sekreterliği, cildiye polikliniğine el, ayak ve koltuk altı terlemeleri tedavisi için kullanılan İyontoforez cihazının alındığı bildirildi.

Sekreterlikten yapılan yazılı açıklamada, İyontoforez tedavisinin sıvı içine uygulanan elektrik akımı ile deri içine çeşitli iyonların girişini sağlayan bir tedavi yöntemi olduğu belirtildi.

Cihazın, aşırı terleme başta olmak üzere birçok deri hastalığının tedavisinde kullanıldığı ifade edilen açıklamada, şunlar kaydedildi:

'İşlem sırasında eller veya ayaklar içinde su bulunan plastik leğenlere konulur. Leğenin alt kısmında yumuşak plakaların altında suya elektrik akımını veren metal plaka vardır. Cihaz ile insanı rahatsız etmeyen düşük şiddete elektrik akımı verilir. Hasta akımı hissedinceye kadar akım arttırılır. Akım derecesi hastanın yaşına, boy - kilo ölçülerine ve hastalığın durumuna göre değişiklik gösterir. Bu durum belirli periyotlarla tekrarlanır, uygulama ağrısız olup hafif iğne batması şeklinde duyum alınabilir. Ayrıca ayak mantarı, el mantarı ve siğil hastalığı olan kişilerde bu tedavi uygulanmamaktadır.'

Kaynak: AA