AK Parti Düzce İl Başkanı Keskin Açıklaması

'Anayasa meselesi AK Parti meselesi değil, memleket meselesidir' 'Önümüzdeki yıllarda Türkiye, dünyanın en büyük devletlerinden bir tanesi olacak. Bu yolda 14 yıldır çalışmalarımız devam ediyor'

AK Parti Düzce İl Başkanı Hikmet Keskin, Türkiye Cumhuriyeti Anayasası'nda Değişiklik Yapılması Hakkında Kanun Teklifi ile ilgili, 'Anayasa meselesi AK Parti meselesi değil, memleket meselesidir.' dedi.

Akçakoca Gazeteciler Cemiyeti'ni ziyaret eden Keskin, burada yaptığı açıklamada, anayasa değişikliği çalışmalarının temelinin uzun yıllara dayandığını söyledi.

Türkiye'de anayasa değişikliği hakkında birçok görüşmenin, çalışmanın bir sonuca varmadığını belirten Keskin, 'Daha önceki yıllarda biz, bu anayasanın değiştirilmesiyle ilgili çalışmalar yaptık. 2011 yılında TBMM'de kurulan komisyonda siyasi partiler anlaşma sağlayamadı. Halkımız 7 Haziran ve 1 Kasım seçimlerinde iktidara AK Parti'yi yakıştırdı ve iktidar yaptı. Seçim beyannamemizde de 'Biz bu anayasayla çalışmak istemiyoruz, yeni yüzyıla uygun bir anayasa çalışması yapılmasını taahhüt ediyoruz.' dedik. Şimdi bu yönde çalışmalarımız sürüyor.' şeklinde konuştu.

Keskin, Başbakan Binali Yıldırım'ın talimatıyla mecliste komisyon çalışması yapıldığını aktararak, 'Komisyon çalışmalarına CHP ve HDP karşı çıktılar. Gösterdikleri tutum için MHP'nin Genel Başkanı ve tüm teşkilatlarına teşekkür ediyorum. Anayasa meselesi AK Parti meselesi değil, memleket meselesidir. Şu andaki anayasa, bizim kalıplarımıza uymuyor. Dün akşam da bu değişiklik teklifi 338 oy ile meclisten geçirildi. Ülkemiz için hayırlı olsun.' ifadelerini kullandı.

Ziyarette, Akçakoca Belediye Başkanı Cüneyt Yemenici, AK Parti Akçakoca İlçe Başkanı Dergah Akça ve partililer hazır bulundu.

Kaynak: AA