Ünye'de İŞKUR Faaliyetleri

Ünye’de İŞKUR Hizmet Merkezi tarafından 1 yılda 460 kişinin işe yerleştirildiği belirtildi.

İŞKUR Ünye Hizmet Merkezi Müdürü Recep Özcan, gazetecilere yaptığı açıklamada, yıl sonunda kuruma 5 bin 200 işsiz kaydının bulunduğunu, bu işsizlerle ilgili iş ve meslek danışmanlığı kapsamında işverenlerle bire bir görüşmeler yaptıklarını söyledi.

Geçen yıl, 460 kişiyi işe yerleştirdiklerini belirten Özcan, '2016 yılında kurumumuz personelince ilçemizde 405 iş yerine yapılan ziyarette bin 280 açık iş talebinde bulunulmuş, bu talepler doğrultusunda 460 kişiyi işe yerleştirilmiştir.' dedi.

Özcan, İŞKUR Ünye Hizmet Merkezi Müdürlüğü’nün bir yıllık çalışmalarına ilişkin şunları kaydetti:

'Ünye’de İŞKUR olarak bir yılda 8 kurs açtık, bu kurslardan 185 kişi faydalandı. İşbaşı Eğitim Programlarında uyguladığımız 247 programdan 480 kişi yararlanmış oldu.

İşsizlik ödeneği kapsamında ayda 400’ün üzerinde kişiye ödeme yapıyoruz. Geçtiğimiz yıl toplamda işsizlik ödeneği olarak 3,5 milyon lira gibi bir rakam ödendi. 2016 yılında Toplum Yararına Programlarımız oldu. Bunların bir kısmı haziran ayında bitti, devam eden programlar da var. 2016 yılında 4 girişimcilik programı yaptık, bu programdan 102 kişi yararlandı.'

Ünye’de İŞKUR Hizmet Merkezinin, 2016 yılı hedefini tutturduğunu ifade eden Özcan, 'Kurum olarak bize verilen hedefler vardı. Çalışmalarımız verimli oldu. Başarı oranlarımızda sadece işe yerleştirmede yüzde 96’da kaldık. Bunun dışındakilerde yüzde 100’ün üzerine çıkmış, bazılarında ise başarı oranımız yüzde 400’e kadar ulaştıklarımız var. Çalışmalarımız 2017 yılında da bize verilen hedefler doğrultusunda devam ediyor. Yine hedeflerin üzerine çıkacağız.' ifadelerini kullandı.

Kaynak: AA