Türkiye Ve Gürcistan Arasında Dostluk Protokolü

Dünya Karapapak Türkleri Birliği, Gürcistan ve Türkiye arasındaki dostluk ve iş birliğini geliştirmek üzere kültürel, sosyal, ekonomik ve sportif alanlarda iş birliğini artırmak için protokol imzaladı.

Dünya Karapapak Türkleri Birliği (KARPAT) ile Gürcistan'ın Kvemo Kartli Valiliği arasında dostluk, kardeşlik, kültürel ve ekonomik iş birliğini öngören protokol imzalandı.

Başkent Tiflis yakınlarındaki Rustavi kentinde, Türkiye'de faaliyet gösteren KARPAT ile Kvemo Kartli Valiliği arasında imzalanan protokol törenine, KARPAT Genel Başkan Yardımcısı Erkan Kocalı, KARPAT Tiflis Temsilcisi Maia Recebova, KARPAT Yüksek İstişare Meclis üyesi Orhan Aras ve Gençlik Meclisi Başkanı Yardımcısı Abdullah Öztürk ve Kvemo Kartli Valisi Paata Khizanaşvili katıldı.

KARPAT Genel Sekreteri Selahattin Turan, AA muhabirine yaptığı açıklamada, Türkiye ve Gürcistan arasındaki dostluğu geliştirmeyi, kültürel zenginlikleri canlandırmayı amaçladıklarını söyledi.

Türkiye'nin Gürcistan ve Azerbaycan'la yaptığı ortak projeleri anlatan Turan, 'Bu stratejik ortaklığın altını sosyal, kültürel, ekonomik, sportif ortaklıklarla doldurmak gerekir. KARPAT olarak bu konuda elimizden gelen gayreti göstereceğiz. Bu konuda bizlere itimat ederek bu protokole imza atan Kvemo Kartli Bölge Valiliğinin şahsında Gürcistan devletine teşekkür ediyoruz.' diye konuştu.

Turan, KARPAT'ın bir yıl içinde Türkiye'nin 5 şehrinde 5 kurultay yaparak Türk dünyası ve komşu ülkelerden kanaat önderleri, milletvekilleri gibi birçok ismi buluşturduğunu aktararak, her türlü ayırımcılığa, şiddete, anarşiye, teröre karşı olduklarının altını çizdi.

Sivil toplum kuruluşlarının devletlere yardımcı olması gerektiğini belirten Turan, 'Huzur, bereket ve zenginlik komşularla iş birliği ve dostluk münasebetlerinin sürdürülmesine bağlıdır. Biz bu yolda kararlılıkla yürüyeceğiz. O nedenle diyoruz ki yaşasın Gürcistan, yaşasın Azerbaycan, yaşasın Türkiye.' ifadelerini kullandı.

Kvemo Kartli Valisi Paata Khizanaşvili de Türkiye'yi en yakın dost ve komşu ülke olarak gördüklerini kaydederek iki ülke arasında üst düzey ilişkilerin çok iyi şekilde geliştiğini ve güçlendiğini dile getirdi.

Türkiye'de son zamanlarda meydana gelen terör saldırılarına değinen Khizanaşvili, gelişmeleri yakından takip ettiklerini belirterek 'Türkiye'deki problemler bizim de sorunumuzdur, acımızdır. Acınızı paylaşıyoruz.' dedi.

Bugün Dünya Karapapak Türkleri Birliği ile imzaladıkları iş birliği protokolünden büyük memnuniyet duyduğunu ifade eden Khizanaşvili, dostuk ve kardeşlik adına ortak çalışmaya hazır olduklarını belirtti.

Kaynak: AA