TT Ödeme Hizmetleri, BDDK'dan Lisans Aldı

Türk Telekom'un, müşterilerine yeni nesil ödeme hizmetleri sunmak amacıyla hayata geçirdiği iştiraki TT Ödeme Hizmetleri AŞ, Bankacılık Düzenleme ve Denetleme Kurumundan Ödeme Hizmetleri lisansını aldı.

Türk Telekom'un, müşterilerine yeni nesil ödeme hizmetleri sunmak amacıyla hayata geçirdiği iştiraki TT Ödeme Hizmetleri AŞ, Bankacılık Düzenleme ve Denetleme Kurumundan (BDDK) Ödeme Hizmetleri lisansını aldı. Türk Telekom'un aldığı lisans, 6 Ocak tarihinde Resmi Gazetede yayımlanan karar ile resmi olarak da duyuruldu.

Türk Telekom'dan yapılan yazılı açıklamaya göre 6 Ocak'ta Resmi Gazetede yayımlanarak resmi duyurusu yapılan TT Ödeme Hizmetleri AŞ'nin BDDK'dan aldığı ödeme hizmetleri lisansı sonrası Türk Telekom ödeme hizmeti sunan şirketler arasına katıldı.

Açıklamada görüşlerine yer verilen Türk Telekom Dijital Ödeme Sistemleri Direktörü Zeynep Bosna, aldıkları lisans ile teknolojinin gücüyle müşterilerinin hayatlarını kolaylaştırmaya devam edeceklerini belirterek, dijital ödeme hizmetlerinin yaygınlaşması ve mobil ödeme yöntemlerinin artmasının, hem kayıt içi ekonominin gelişmesi hem de güvenlik açısından önemli bir gelişme olduğunu kaydetti.

Bosna, Türk Telekom'un ödeme hizmeti faaliyetlerini sürdürebilmesi adına Nisan 2013 tarihinde Türk Telekom Ödeme Hizmetleri şirketini kurduğunu anımsatarak şu bilgileri verdi:

'Faaliyette bulunan tahsilata aracılık ettiğimiz mobil ödeme, netten ödeme ve evden ödeme gibi ürün ve hizmetlerimiz için idari, süreçsel, finansal ve teknik uyumluluk çalışmalarını gerçekleştirerek, BDDK'ya lisans başvurumuzu Haziran 2015'de gerçekleştirdik. Bütün bu çalışmalarımızın sonucu olarak, faaliyetlerimize devam edebilmemiz ve müşterilerimize yeni ürün ve hizmetler sunabilmemiz açısından gerekli olan lisansı 6 Ocak 2017 tarihi itibarıyla almış bulunmaktayız.

Yürürlüğe giren bu mevzuat, ülkemizde yeni gelişen bir dikey olan finansal teknolojiler (FinTech) alanında sağlıklı bir sektör yapılanmasını sağlaması ve rekabetçi ürünler geliştirebilmesi adına olumlu bir gelişme. Ödeme hizmetleri lisansına sahip bir kuruluş olarak bundan sonraki dönemde ödeme alanındaki mevcut ürün ve hizmet portföyümüzü geliştirerek, müşterilerimize yeni nesil ödeme hizmetleri sunmayı ve üye işyeri ağımızı genişleterek finansal teknolojiler alanında öncü kuruluşlardan biri olmayı hedefliyoruz.'
Kaynak: AA