TBMM Başkanvekili Ahmet Aydın'dan PMD'ye Ziyaret

Türkiye Büyük Millet Meclisi Başkanvekili Ahmet Aydın, "Demokrasi dışı tartışma yapılıyor anlayışı oluşturulmaya çalışılıyor. Yasama ve yürütmenin tamamen birbirinden ayıracağı bir sistem oluşturulmaya çalışılıyor. Bu konuda iktidar muhalefete görüşlerini ifade ediyor" dedi.

Aydın, TBMM İdari Amiri Ahmet Gündoğdu ve diğer yetkililerle birlikte Parlamento Muhabirleri Derneği’ni ziyaret etti. Aydın, gazetecilerin ne kadar zor şartlarda çalıştıklarını belirterek, “Dünya ateş çemberi. Silahların gölgesinde vazife ifa etmeye çalıştığınızı biliyoruz. Doğru, objektif haber vermeye çalışan, halkı doğru şekilde bilgilendiren, halkın taleplerini, beklentilerini doğru şekilde yansıtan, bu anlamda siyasetçilere yol gösteren gazetecilerimizin, tüm basın camiamızın gününü tebrik ediyorum. Meclisimiz adına başarılar diliyorum. Sizler ne kadar güçlü, ne kadar enerji dolu olursanız, o kadar başarılı olursunuz, sizlerle birlikte bizler başarılı oluruz, bizlerle birlikte Türkiye başarılı olur” ifadelerini kullandı.

Gazetecilerin baskı altında olduğuna yönelik soru üzerine Aydın, “Bu ülkede hiç kimse sorumsuz değildir. Suç işlediği iddiasında olan kimse mevzuatımız neyi gerektiriyorsa, ne diyorsa, karşılığı neyse cezanın cezasını çeker. Bir algı yürütülüyor. Gazeteciler noktasında sadece gazetecilik vasfından dolayı tutuklanan kaç kişi var? Gazetecilik ile birlikte başka bir suç işlenmiş ise kusura bakmayın ama suçun karşılığı neyse gereken yapılır” şeklinde konuştu.

Anayasa değişikliği teklifine 338 oy çıktığına ilişkin soruyu ise Aydın, “Biz milletin de burada meclisin de vereceği karara saygılıyız. Bu milletin hak ettiği şekilde buradaki milletvekilleri hareket eder, oyunu o şekilde kullanır, çıkan netice referanduma gidecekse de son kararı da millete gideceğiz. Demokrasi dışı tartışma yapılıyor anlayışı oluşturulmaya çalışılıyor. Yasama ve yürütmenin tamamen birbirinden ayrılacağı bir sistem oluşturulmaya çalışılıyor. Bu konuda iktidar muhalefete görüşlerini ifade ediyorlar” diye cevapladı.

Oylamada bazı milletvekillerinin açık oy kullandığına ilişkin soruya Aydın, “Kural hatası değil. Gizlilik bir milletvekili için haktır. Özgür iradesiyle oy kullanmak isteyen her insan oyunu kullanır. Oylamanın gizli oylama şeklinde yapıldığını düşünüyorum. Bir takım tartışmalar yapılmaya çalışıldı. Asıl ihlal varsa, kameralarla ihlali yapmaya çalışanlar diye düşünüyorum” yanıtını verdi.
Kaynak: İHA