Şehit Adliye Çalışanının Ailesinden Teröre Tepki

İzmir Adliyesindeki terör saldırısında şehit olan ve 15 gündür mübaşirlik yapan Musa Can'ın ailesi, teröre tepki gösterdi Musa Can'ın eşi Mecburiye Can: 'O gün 'Hayırlı işler' dedim gitti. Veda eder gibi ayrılmadık birbirimizden. 4 yıl sonra emekli olacaktı. Kızlarımız okusun, hayatlarını kurtarsın istiyordu. Haberlerde izlediği terör eylemlerine, teröristlere çok kızıyordu. Teröre lanet olsun. Eşimi benden aldı' Musa Can'ın abisi Kazım Can: 'Terörün her türlüsüne lanet olsun, Allah belalarını versin'

TEZCAN EKİZLER - İzmir'deki terör saldırısında şehit olan 48 yaşındaki adliye çalışanı Musa Can'ın ailesi, terörü lanetledi.

İzmir Adliyesi önünde 5 Ocak Perşembe günü yaşanan terör saldırısında pencereden dışarıya bakarken başına isabet eden mermiyle şehit olan Musa Can'ın Karabağlar ilçesindeki evlerinde hüzün devam ediyor.

Türk bayrağı asılı evde taziyeleri kabul eden Can'ın ailesini, komşuları ve yakınları yalnız bırakmıyor.

Musa Can'ın abisi Kazım Can, AA muhabirine yaptığı açıklamada, 8 kardeş olduklarını, şehit kardeşini sakinliği ve çalışkanlığıyla ailesinde herkesin örnek aldığını anlattı.

- 15 gündür mübaşirlik yapıyordu

Kardeşiyle birlikte Tekel'de çalıştıklarını, 11 yıl boyunca aynı arabayla işe gittiklerini, buranın özelleştirilmesinin ardından kendisinin Milli Eğitim Müdürlüğüne, kardeşinin ise İzmir Adliyesine geçtiğini dile getiren Can, 5 yıldır adliyenin icra kısmında çalışan kardeşinin 12. Asliye Ceza Mahkemesindeki boşluk nedeniyle burada 15 gündür mübaşir olarak çalıştığını kaydetti.

Kardeşiyle en son 31 Aralık'ta bir araya geldiklerini ve oturup konuştuklarını, o akşam Musa Can'ın çok keyifli olduğunu, yeni yıldan beklentilerini anlattığını söyleyen Can, 'Terörün her türlüsüne lanet olsun. Allah belalarını versin.' dedi.

- 'Veda eder gibi ayrılmadık eşimle'

Şehit Musa Can'ın 23 yıllık eşi Mecburiye Can ise eşini işe gönderdiği sabahı unutamıyor.

Yaşananlara halen inanamadığını ifade eden acılı eş, 'O gün 'Hayırlı işler' dedim gitti. Veda eder gibi ayrılmadık birbirimizden. Bunların başımıza geleceğini bilmiyorduk. Akşam geleceğinin hayalini kuruyorduk.' diye konuştu.

- 'Hayalini gerçekleştiremedi'

Eşinin en büyük isteğinin emekliye ayrıldıktan sonra Dikili ilçesindeki evlerinde yaşamak olduğunu kaydeden Mecburiye Can, şöyle konuştu:

'4 yıl sonra emekli olacaktı. Kızlarımız okusun, hayatlarını kurtarsın istiyordu. Öyle hayallerimiz vardı. Haberlerde izlediği terör eylemlerine, teröristlere çok kızıyordu. Teröre lanet olsun. Eşimi benden aldı. O acı haber, çok kötü bir haberdi. Çok zor bir acı. 3 çocuğum var. Onlara babalarının yokluğunu belli ettirmeyeceğim. Onların hem babası hem annesi olacağım. Diyecek bir şey yok artık, başımıza geldi. Gezmedi, eğlenmedi, sosyal hayatı olmadı. Hayali vardı ama gerçek olamadı. Hayatını mücadele ile geçirdi. Kurşun yiyecek kadar kimseye kötülük yapmadı. Herkese iyilik yaptı. Kızının okuması için gerekirse ek işte çalışacağını söylerdi.'

Ankara'daki bir vakıf üniversitesinde okuyan Musa Can'ın kızı Emine Can da babasını kendisinden ve ailesinden koparan teröre lanet etti.

Babasıyla en son olaydan bir gün önce konuştuğunu anlatan gözü yaşlı genç kız, 'Telefonla konuştuk çok keyifliydi. Gülüştük, telefonu öyle kapattı. Teröre lanet olsun.' ifadelerini kullandı.
Kaynak: AA