Sarıkamış Harekatı'nın 102. Yılı

Sarıkamış Belediye Başkanı Göksal Toksoy, Sarıkamış Harekatı'nın 102. yıl dönümü anma etkinliklerine katılanlara teşekkür etti.

Başkan Toksoy yaptığı yazılı açıklamada, 1. Dünya Savaşı'nda Osmanlı ordusunun Rus işgali altındaki Kars, Ardahan, Batum'u kurtarmak amacıyla başlattığı ve binlerce Mehmetçik'in şehadetiyle sonuçlanan Sarıkamış Harekatı'nın 102. yıl dönümüne, on binlerce kişinin katılmasının gururunu yaşadıklarını belirtti.

Sarıkamış Harekatı'nı anmanın nedeni, Türk insanının toplumsal belleğinin tazelenmesi ve bu ülkeyi elde tutmak için canını ortaya koyanlara vefa borcunun ödenmesi olduğunu ifade eden Toksoy açıklamasının devamında şunlara yer verdi:

'Sarıkamış tarihi, Türk tarihinin en hüzünlü, en dramatik bölümüdür. Şehadet şerbeti içmek için ölüme adım adım yürüyen Türk yiğitlerinin var oluş destanıdır. En güzel kardelenlerin tarlası olan Sarıkamış, bedenlerin değil, ruhların donduğu, beyaz iklimlerden uçan yiğitlerin mekanıdır. Sarıkamış cesaretin, kararlılığın, azmin, emre itaatin çelikleşmiş ifadesidir. Sarıkamış vatanın, bayrağın, toprağın, kanın, namusun, şerefin mürekkep olduğu, ulvileştiği yerdir. Sarıkamış şehitlerin buluştuğu, meleklerin uçuştuğu, nurun arşa ulaştığı kutsi bir mekandır.'

Şehitlerin hayırla yad edilmesi gerektiğini belirten Toksoy, etkinliklerine verdikleri desteklerinden dolayı Cumhurbaşkanı Recep Tayyip Erdoğan, Başbakan Binali Yıldırım ve bakanlara teşekkür etti.

Kaynak: AA