Kızılay'ın Kan Bağış Kampanyasına Destek

Antalya Kamu Hastaneleri Birliği Genel Sekreteri Prof. Dr. Necat Yılmaz ve hastane çalışanları kan bağışında bulundu.

Genel sekreterlikten yapılan yazılı açıklamaya göre, Türk Kızılayı Genel Başkanı Kerem Kınık'ın 'Kan stoklarımız yetersizdir. Vatandaşlarımızdan ülke genelinde kan bağışı desteği bekliyoruz' mesajının adından Antalya Kamu Hastaneleri Birliği tarafında çalışma başlatıldı.

Kızılay tarafından görevlendirilen sağlık ekipleri, Kepez Devlet Hastanesi ana girişinde çadır kurarak kan bağışında bulunmak isteyen vatandaşlardan kan alındı.

Prof. Dr. Yılmaz da kan bağışında bulunarak, kampanyaya destek verdi.

Yılmaz, yaptığı açıklamada, Kızılay'a her zaman destek vermeye hazır olduklarını, bu çerçevede kan bağışında bulunmak isteyen duyarlı vatandaşları kan bağışında bulunmaya çağırdıklarını ifade etti.

Kan bağışının hem hayat kurtardığını hem de vericinin de sağlığının korunduğuna dikkati çeken Yılmaz, şunları kaydetti:

'Yapılan birçok bilimsel çalışma özellikle 40 yaşından sonra her 6 ayda bir yapılan kan bağışının, kişilerde kalp krizi ve inme riskini azalttığını ortaya koymuştur. Çünkü kan bağışı ile vücudun oksidatif stresi azalır ve kardiyovasküler sistem hasarları önlenir. Kalınlaşmış, yapışkanlığı artmış kan, damarlarımızda hasarlara yol açabilmektedir. Düzenli olarak kan bağışı yaparak hem bu kan akışkanlığını düzenleriz hem de kanda bulunan demiri azaltarak, demirin yol açtığı oksidasyondan korunuruz.'

Yılmaz, her kan bağışı sonrası yaklaşık 650 kalorinin kaybedildiğini, kalori yakmak noktasında da kan bağışının önemli bir katkı sağladığına dikkati çekti.

Kaynak: AA