KHK Gereği Görevlendirme Yapılan Belediyeler

İçişleri Bakanlığınca KHK gereği görevlendirme yapılan Diyarbakır Büyükşehir Belediyesi, 3 metre genişliğinde 2 bin 800 metre uzunluğunda yeni kaldırım yapacak.

İçişleri Bakanlığınca Kanun Hükmünde Kararname (KHK) gereği görevlendirme yapılan Diyarbakır Büyükşehir Belediyesi, kent genelinde kaldırım yapım, bakım ve onarım çalışmalarını sürdürüyor.

Diyarbakır Büyükşehir Belediyesi Yol Yapım, Bakım ve Altyapı Koordinasyon Daire Başkanlığının, kent genelinde başlattığı çalışmaları devam ediyor.

Çalışmalar kapsamında, Kayapınar ilçesi Musa Anter Caddesi'nde kaldırım yapım işini tamamlayan Yol Yapım Kontrol Şube Müdürlüğü ekipleri, Nazım Hikmet Caddesi'nde 3 metre genişliğinde gidiş geliş 2 bin 800 metre uzunluğunda yeni kaldırım yapıyor.

Caddenin iki tarafı önce iş makineleriyle düzenlendikten sonra, bordür ve parke taşları döşeniyor. Ayrıca kaldırımlarda engellilerin rahat yürüyebilmesi için hissedilebilir yüzeyli taşlar da kullanılıyor.

Yenişehir ilçesi Üçkuyular TOKİ’de kaldırım yapım, bakım ve onarım, Hintlibaba Caddesi'nde bakım ve onarım, Fiskaya ile Kayapınar ilçesi Musa Anter caddelerinde ise kaldırım yapım çalışmalarının tamamlandığı, Nazım Hikmet Caddesi'ndeki çalışmaların bitmesinin ardından Kayapınar ilçesindeki Sipan Caddesi'nde kaldırım yapım işine başlanılacağı belirtildi.
Kaynak: AA