Hakkari'de 'İl Yatırım Komitesi' Kuruldu

Hakkari'de yatırım ortamının iyileştirilmesi, çözüm önerilerinin görüşülmesi ve sorunların giderilmesi amacıyla 'İl Yatırım Komitesi' kuruldu.

Doğu Anadolu Kalkınma Ajansı Hakkari Yatırım Destek Ofisi'nin sekreteryasını yaptığı komite ilk toplantısını Vali Cüneyit Orhan Toprak başkanlığında gerçekleştirdi.

Valilik toplantı salonunda yapılan toplantıya, Yüksekova Kaymakamı Mahmut Kaşıkçı, Hakkari Üniversitesi Rektör Vekili Prof. Dr. Ömer Pakiş, Hakkari İl Yatırım Komitesinde yer alan kamu kurum ve kuruluşların müdürleri ile Doğu Anadolu Kalkınma Ajansı Hakkari Yatırım Destek Ofisi uzmanları katıldı.

İl Yatırım Komitesi'nin çalışma usul ve esasları hakkında bilgilendirmenin yapılmasıyla başlayan toplantıda komite üyelerine, 'Hakkari Yatırım Destek ve Tanıtım Stratejisi' hakkında sunum yapıldı.

'Hakkari İli Yatırım Destek ve Tanıtım Stratejisi' hazırlanmasına yönelik görüş ve önerilerin tartışıldığı toplantı, yatırım ortamının hedefleri, amaçları, sorunları ve çözüm önerilerinin dile getirilmesiyle sona erdi.

Kaynak: AA