GTSO'dan Pestil Üreticilerine Eğitim

Gümüşhane'de pestil üreticilerine, Gümüşhane Ticaret ve Sanayi Odası (GTSO) tarafından yürütülen, 'Gümüşhane Pestil ve Köme ile Dünyaya Açılıyor.' isimli UR-GE projesi kapsamında Başbakanlık Dış Ticaret Müsteşarlığı uluslararası rekabetçiliğin geliştirilmesi tebliği çerçevesinde firma temsilcilerine eğitim verildi.

Gümüşhane Ticaret ve Sanayi Odası toplantı salonunda yapılan eğitimde katılımcılara tecrübelerini aktaran Uzman Eğitmen Ceyhun Yeşilşerit, her firmanın kendine bir hedef koyması gerektiğini, küresel pazarda yer edinmek isteyen ve bu projeye dahil olan tüm firmalarında bu hedef doğrultusunda bir araya gelmesi ve ortak hareket etmesi gerektiğini söyledi.

Eğitim programının ikinci gününde Rönesans Değişim ve Yönetişim Bilimleri Enstitüsü Kurumsal Planlama Bölüm Başkanı Nail Şencan tarafından firma temsilcilerine 'Kurumsallaşma ve Stratejik Yönetim Eğitimi' verildi.

Şencan, kurumsallaşamayan firmaların yıllar geçtikçe kuşaklar arası aktarımı gerçekleştiremeyerek yok olduğunu vurgulayarak, şunları kaydetti:

'Sizler firmalarınızı kurumsal bir yapıya büründürerek bin bir emek ve zorlukla kurmuş ve yaşatmaya çalıştığınız bu göz nuru el emeği şirketlerinizi tarihsel süreçlere dayanıklı daha sağlam temellere sahip hale getirebilirsiniz. Ayrıca ne kadar sağlam temeller üzerine kurulu bir şirket olursanız büyümeniz ve bu büyümeyi yönetmenizde bir o kadar kolaylaşacaktır. Bunun için kurumsal kimlik ve Kurumsallaşma ana hedeflerinizin başında yer almalıdır.'

Eğitimler çerçevesinde, katılımcılara sertifika verildi.

Kaynak: AA