Gaziantep Yeşillenecek

Gaziantep Büyükşehir Belediyesi 'Yeşeren Gaziantep' adı altında başlattığı kampanyayla 1 milyon metrekare alanı ağaçlandıracak.

Belediyeden yapılan açıklamaya göre, ağaçlık alanların birçok canlı türünün yaşam alanı olması ve ekosistem döngüsü için vazgeçilmez unsurlar olması bilincini taşıyan Park Bahçe ve Yeşil Alanlar Daire Başkanlığı yetkilileri, çalışmalarına bu doğrultuda hız verdi.

Gaziantep Büyükşehir Belediyesi, Bağlarbaşı bölgesinde toplam 644 bin 264 metrekare, Akbulut bölgesinde 131 bin 198,91 metrekare, Çevreli bölgesinde 123 bin 658,83 metrekare ve Kaleboynu bölgesinde 111 bin 488 metrekare olmak üzere toplam 1 milyon 10 bin 610 metre kare alanda ağaçlandırma çalışması başlattı.

Bu doğrultuda geçen sene ağaçlandırılan 1 milyon metrekarelik alanla Gaziantep'te 2 milyon metrekarelik alan ağaçlandırılacak.

Ağaçlandırma alanlarına Gaziantep’te doğal olarak yetişen meşe, alıç, çitlembik ve bölge iklim tipine uygun olan fıstık çamı, kızılçam, kara selvi, badem ve dut dikilmesi hedefleniyor.

Büyükşehir Belediyesi ekipleri söz konusu alanlarda çit yapımı, budor teras ve çukur açma çalışmalarını başlatarak fidan dikim ayında çalışmalarına hız verecek.

Kaynak: AA