Erzurum Değil Kağıthane

İstanbul’da etkili olan yoğun kar yağışı sonrasında vatandaşlar bugün de yolda kaldı. Toplu taşıma aracı kullanmak isteyen vatandaşlar caddelerde beklerken, bazı vatandaşlar da araçlarını kurtarmaya çalıştı. Korkuluklara tutunarak merdivenlerden inen vatandaşlar için tehlike bu sefer de çatılarda oluşan dev buz sarkıtlarıydı.

Erzurum Değil Kağıthane
İstanbul’da etkili olan yoğun kar yağışı sonrasında vatandaşlar bugün de yollarda kaldı. Kağıthane’nin ara sokaklarından çıkarak kaya kaya caddeye inen vatandaşlar, toplu taşıma araçlarıyla işlerine gitmeye çalıştı. Bazı vatandaşlar da evlerinin önüne park ettikleri kar altında kalan araçlarını kurtarmaya çalıştı. Öte yandan karın etkisinin kaybetmesinin ardından binaların çatılarında uzun buz sarkıtları oluştu. Sokak aralarındaki buz tutan merdivenlerden korkuluklara tutunarak inmeye çalışan vatandaşlar, düşmemek için yoğun çaba sarf etti. Binaların çatısındaki buz sarkıtları için büyük tehlike oluşturdu. Yola çıkan bazı vatandaşlar ise kötü hava şartları nedeniyle toplu taşıma aracı bulamayınca yürümek zorunda kaldı.

“Çatılardan kar ve buz yığını düşüyor”

Evden çıkarak işe gitmeye çalışan Bora Bulur, “Vatandaşlar yürüyemiyor. Şu anda işime gideceğim ama 40 dakikadır yoldayım. Oğlum evde, eşim de mecburen işe gitmek zorunda. Bu yüzden çocuğu da çıkartamıyoruz. Aracım var ama kilitlendi, ara sokaklar dolu ve hiçbir çalışma yok. Ekmek almaya çıkamıyoruz çünkü evlerinden çatılarından bu sefer kar ve buz yığını düşüyor. Ben çocuğumu nasıl çıkartayım, eşim nasıl işe gitsin. Toplu taşıma araçları ilk durakta doluyor, yürüyerek gideceğim geç kaldım, iş yerim Sarıyer’de” dedi.

Kaynak: İHA