CHP'li Çakırözer Açıklaması 'Hangi Görüşten Olursak Olalım, Gazetecinin Özgür Çalışmasını Sağlamakla Yükümlüyüz'

Cumhuriyet Halk Partisi (CHP) Eskişehir Milletvekili Utku Çakırözer, “Hangi görüşten olursak olalım, iktidarı-muhalefeti gazetecinin özgür çalışmasını sağlamakla yükümlüyüz” dedi.

CHP İstanbul Milletvekili Barış Yarkadaş ve bazı CHP’li milletvekilleri, TBMM’de basın toplantısı düzenledi.

CHP İzmir Milletvekili Mustafa Balbay, Gazeteciler Günü’nü gazeteci meslektaşlarını selamlayarak başladıklarını belirterek, “Çalışan gazeteci sayısının, çalışmayan gazeteci sayısından daha az olduğu bir Türkiye’deyiz. Biz gazetecilerin haklarını sonuna kadar savunacağız. Cumhuriyet Halk Partisi’nin gazeteci milletvekilleri olarak bu meslek hep içimizde” ifadelerini kullandı.

CHP’li Yarkadaş ise, 150 gazetecinin cezaevinde olduğunu hatırlatarak, gazetecilerin sorunlarından bahsetti. Yarkadaş, “Gazeteci arkadaşımız Hüsnü Mahalli de tutuklanan gazetecilerden biri. Şu anda Cerrahpaşa Tıp Fakültesi’nde tedavi görüyor. Hüsnü Mahalli’nin bir an önce tahliye edilmesi gerekiyor. Çünkü kendisi hastane, cezaevi koşullarında olduğu için yürüyemiyor. Kendisi bir koğuşta tutuluyor. Doktorları Mahalli’nin en az iki saat kesintisiz yürümesi gerektiğini söylüyor. Yürüyemediği takdirde felç olma ihtimali ile karşı karşıya” diye konuştu.

CHP Eskişehir Milletvekili Utku Çakırözer de basın, ifade özgürlüğünün demokrasinin olmazsa olmazı olduğunu vurgulayarak, “Hangi görüşten olursak olalım, iktidarı-muhalefeti gazetecinin özgür çalışmasını sağlamakla yükümlüyüz. Bir an önce gazeteciler hakkında iddianamelerin açıklanmasını ve hakim karşısına çıkmalarını talep ediyoruz” dedi.

Kaynak: İHA