Baskil'den Suriyelilere Halı Yardımı

Baskil İlçe Müftülüğü başlattığı yardım kampanyası ile zor şartlarda yaşayan Suriyeli aileler için bir kamyon halı topladı.

Baskil ilçesinde düzenlenen yardım kampanyası ile Suriyeliler için bir kamyon halı toplandı.

Baskil İlçe Müftülüğü öncülüğünde ilçe ve köylerde Suriyeliler için halı kampanyası başlatıldı. Müftülük personeli ve vatandaşların desteğiyle bir kamyon halı toplandı.

İlçe Müftüsü Osman Nuri Demir, yaptığı açıklamada, sınır komşuları Suriye’deki iç savaş ve şiddet ortamı nedeniyle milyonlarca kişinin evlerini terk etmek zorunda kaldığını belirtti.

Ensar ve muhacir kardeşliği anlayışı ile hareket ederek ilçe sakinleri ile kurum olarak bir nebze olsun muhacir kardeşlerine yardımda bulunmaya çalıştıklarını ifade eden Demir, 'İnsani yardım çalışmalarına katkıda bulunmak ve toplumsal duyarlılık konusunda sağ olsun Baskilimiz oldukça iyidir. Baskilliler duyarlı davranarak, Suriyeli kardeşlerimiz için bir kamyon halı topladı. Kıymetli din gönüllülerimize ve yardımsever Baskil halkımıza teşekkür ederiz.' diye konuştu.

Toplanan halılar, Baskil Müftülük Sitesi önünden kamyona yüklenerek, ihtiyaç sahibi Suriyeli sığınmacılara ulaştırılmak üzere yola çıkarıldı.
Kaynak: AA