BASİAD Başkanı Bekki Açıklaması

'İş dünyası olarak bizler de terörle mücadeleye katılıyoruz. Elbette bizim silahımız; ülke ekonomisine katkı, büyüme, gelişme adına iş yapma kabiliyetimizi yükseltmemiz ve işlerimize daha motive bir şekilde sarılmamızdır'

Balıkesir Sanayici ve İş Adamları Derneği (BASİAD) Başkanı Abdullah Bekki, 'İş dünyası olarak bizler de terörle mücadeleye katılıyoruz. Elbette bizim silahımız; ülke ekonomisine katkı, büyüme, gelişme adına iş yapma kabiliyetimizi yükseltmemiz ve işlerimize daha motive bir şekilde sarılmamızdır.' dedi.

Bekki, düzenlediği basın toplantısında, derneğin 2016 yılı faaliyetlerini değerlendirdi.

Ülkede yaşanan terör olaylarıyla ilgili askerin, polisin büyük bir azimle mücadelesini sürdürdüğünü vurgulayan Bekki, 'İş dünyası olarak bizler de terörle mücadeleye katılıyoruz. Elbette bizim silahımız; ülke ekonomisine katkı, büyüme, gelişme adına iş yapma kabiliyetimizi yükseltmemiz ve işlerimize daha motive bir şekilde sarılmamızdır.' diye konuştu.

Bekki, iş dünyası olarak 2017 yılında birçok projeye imza atmak istediklerini belirterek, şöyle devam etti:

'BASİAD olarak 2017 yılı içinde de üyelerimizle birlikte Balıkesir ve Türkiye ekonomisi için var gücümüz ile üretmeye ve değer yaratmaya devam edeceğiz. Çok iyi biliyoruz ki 2017 yılı biz Türk iş dünyası fertleri için de çok farklı bir anlam taşımaktadır. Özel bir yıldır. Bu sebeple çok daha fazla özenli, gayretli ve teknolojik yatırımların katma değere yöneldiği bir yıl olarak değerlendirdiğimizin bilinmesini isteriz. İhracat ile ilgili çalışmaların üzerinde farklı bir yaklaşımla duruyoruz. Yeni pazarlar bulma adına yurt dışı gezilerimizi çok daha spesifik hale getirmenin gayreti içinde olacağız. Eğitime ve bilime ağırlık vereceğiz. Bu alanda yeni projeler geliştirme çabasında olacağız. Toplumsal olaylarda ülkemizin ve milletimizin yanında yer alarak çok çabuk reaksiyon göstereceğiz. Bu ana strateji etrafında pek çok faaliyeti gerçekleştireceğiz.'

Bir gazetecinin dolardaki artışı sorması üzerine Bekki, 'Dövizin yükselmesinin bu ülkede kimseye faydası yok. Böyle devam ederse 4 lirayı görecek gibi. Olumlu gelişmeler yaşanırsa, dışarıdan yatırımcı gelirse, siyaset normalleşirse dolar düşüşe geçecektir. Keşke 3 liraya gerilese ama şu anda böyle bir şey görülmüyor.' ifadelerini kullandı.

Balıkesirli iş adamları, basın toplantısının ardından karda hatıra fotoğrafı çektirdi, kartopu oynadı.
Kaynak: AA