Aksaray'da FETÖ/PDY Soruşturması

Aksaray'da Fetullahçı Terör Örgütü/Paralel Devlet Yapılanması (FETÖ/PDY) soruşturması kapsamında, bugüne kadar bin 154 kamu personelinin görevden uzaklaştırıldığı, 243 şüphelinin de tutuklandığı bildirildi.

Valilikten yapılan açıklamada, FETÖ/PDY soruşturması kapsamında kent genelinde çalışmaların yapıldığı belirtildi.

Soruşturma kapsamında örgüt ile işbirliği içinde oldukları, örgüte finansal destek sağladıkları ve örgütün propagandasını yaptıkları iddiası ile bin 154 kamu personelinin görevden uzaklaştırıldığı ifade edilen açıklamada, şunlar kaydedildi:

'Aksaray'da FETÖ/PDY'ye yönelik yürütülen çalışmalarda örgüt ile işbirliği içinde oldukları, örgüte finansal destek sağladıkları ve örgütün propagandasını yaptıkları iddiası ile bin 154 kamu personel görevden uzaklaştırıldı. İl genelinde yapılan operasyonlar sonucunda aralarında kamu personelinin de bulunduğu toplam 551 şahıs gözaltına alınmıştır. Bunlardan mahkemeye sevk edilen 243'ü tutuklanarak cezaevine konmuş, 192'si adli kontrol kararı ile serbest bırakılmıştır. 41 kişi ise savcılıkça salıverilmiş, gözaltında bulunan 15 kişinin ise sorguları devam etmektedir. Hakkında adli işlem başlatılan firari 60 şahsın ise yakalama çalışmaları sürmektedir. Konuyla ilgili idari ve adli çalışmalar hassasiyetle devam etmektedir.'

Kaynak: AA