Yaralı Martı Koruma Altına Alındı

Ardahan'da vatandaşlar tarafından yaralı olarak bulunan martı, Orman ve Su İşleri Ardahan Şube Müdürlüğü ekiplerince koruma altına alındı.

Halil Efendi Mahallesi'nde vatandaşlarca bulunan martı, Kars Kafkas Üniversitesindeki Yaban Hayatı Kurtarma ve Rehabilitasyon Merkezinde gönderdi.

Orman ve Su İşleri Şube Müdürü Temel Şimşek, AA muhabirine yaptığı açıklamada, yaralı ve hasta olarak bulunan hayvanları, kendilerine bildiren vatandaşlara duyarlılıklarında dolayı teşekkür etti.

Ardahanlıların duyarlılığı nedeniyle çok sayıda yaban hayvanın hayatını kurtardıklarını ifade eden Şimşek, şunları kaydetti:

'Vatandaşın duyarlı davranıp bize bildirdiği bu tür hayvanları bizde alarak gerekli işlem ve tedaviyi hassasiyetle yapıyoruz. İlgili yerlerde tedavileri tamamlanan bu hayvanlar daha sonra yaşam alanları olan yerlere yeniden salınıyor. Ben özellikle duyarlı Ardahanlı hemşehrilerime çok çok teşekkür ediyorum. Hemen hemen haftada bir defa böyle bir ihbar alıyoruz. Bu insanımızın doğal yaşam için ne kadar duyarlı olduğunu gösteriyor.'

Şimşek, martının Kars Kafkas Üniversitesindeki Yaban Hayatı Kurtarma ve Rehabilitasyon Merkezinde tedavinin tamamlanmasının ardından doğaya salınacağını sözlerine ekledi.

Kaynak: AA