TÜBA'dan Öğretmenlere '4. Uygulamalı Bilim Eğitimi Kursu'

Türkiye Bilimler Akademisinin (TÜBA), '4. Uygulamalı Bilim Eğitimi Kursu', Muğla'da düzenlendi.

TÜBA'dan yapılan yazılı açıklamada, akademinin Milli Eğitim Bakanlığı (MEB) ile imzaladığı protokol çerçevesinde düzenlediği, temel bilimler öğretmenlerine yönelik '4. Uygulamalı Bilim Eğitimi Kursu'nun Muğla Sıtkı Koçman Üniversitesinde verildiği bildirildi.

Bilim Eğitimi Programı Çalışma Grubu tarafından yürütülen ve 7 ilden 130 öğretmenin katıldığı kursta, uzman 45 akademisyen tarafından fizik, kimya, biyoloji, matematik, fen bilgisi ve Türk dili edebiyatı alanlarından seçilen öğretmen gruplarına, teorik ve uygulamalı eğitim verildiği belirtildi.

Kurs sonunda gerçekleştirilen sınavın ardından, öğretmenlere TÜBA ve MEB tarafından sertifikalarının verildiği ifade edildi.

- 'Bilim eğitimi kursları devam edecek'

Açıklamaya göre, kursun kapanış töreninde konuşan TÜBA Bilim Eğitimi Programı Yürütücüsü ve TÜBA Asli Üyesi Prof. Dr. Mustafa Safran, bilim eğitimi kurslarının devam edeceğini belirtti. Eğitim için sırada Marmara, Karadeniz ve Güney Doğu Anadolu bölgelerinin bulunduğunu bildiren Safran, şunları kaydetti:

'15 Temmuz 2016 tarihinde, Türkiye'de eğitimin milli güvenlik sorunu olduğunu ortaya çıkaran bir eylem gerçekleşmiştir. Türkiye'de eğitim milli güvenlik sorunu haline gelmiştir. Eğitimcilere ve üniversitelere çok önemli bir görev düşüyor, toplumsal barışın dengelenmesi ve sürdürülebilir olması noktasında ciddi bir sorumluluk düşüyor. Biz bunu başaramazsak Türkiye çatışma ortamı yaşar. Binlerce öğretmen ve öğretim üyesinin görevine son verildi. Bu ortamda ortaya fırsatçılar çıkacaktır. Toplumsal barışı dengeleme ve sürdürülebilir kılma bizim görevimizdir.'

Kaynak: AA