'TFD 32. Uluslararası Fizik Kongresi' Sona Erdi

Türk Fizik Derneği Başkanı Akkuş:“Teknolojinin gelişmesini sağlayan bilimsel araştırmalar geleceğimizi kurtaracak'.

Türk Fizik Derneği (TFD) tarafından düzenlenen '32. Uluslararası Fizik Kongresi' sona erdi.

TFD Başkanı Baki Akkuş, Bodrum Belediyesi Heredot Kültür Merkezi'nde 4 gün süren kongrenin çok başarılı geçtiğini söyledi. Kongreye, yurt içi ve yurt dışından akademisyenler ile öğrencilerin katıldığını ifade eden Akkuş, 'Araştırmacıların, yaptıkları çalışmaları bu toplantıda sunmaları ve bunların tartışılması yeni araştırmaların önünü açacak. Bu da Türkiye'nin gelişmesine katkıda bulunmak demektir.' dedi.

Ülkelerin geleceğinde bilimsel araştırmaların ve teknolojinin önemli olduğuna dikkat çeken Akkuş, dış güçlerin Türkiye'nin gelişmesini istemediğini savundu.

Akkuş, 'Teknolojinin gelişmesini sağlayan bilimsel araştırmalar geleceğimizi kurtaracak.' ifadesini kullanarak, Türkiye'deki akademisyen ve araştırmacılara daha fazla destek verilmesi gerektiğini belirtti.

Bilime, bilimsel araştırmalara destek vermeyen ve ileri teknoloji üretmeyen ülkelerin varlıklarını sürdüremeyeceğini vurgulayan Akkuş, '15 Temmuz'da gördük. Türkiye'yi bitirmeye çalıştılar. Onun için daha güçlü bir Türkiye olmak lazım. Bunun birinci şartı da ileri teknoloji üretmektir.' diye konuştu.

Akkuş, Türkiye'nin içte ve dışarıda bazı sorunlarla uğraşmak zorunda kaldığını altını çizerek, sorunlar çözülmeye çalışılırken bir taraftan da bilimsel araştırmalara desteğin sürmesi gerektiğini kaydetti.

Kaynak: AA