Tatvan Belediyesi'ne 3 Milyonluk Hibe Desteği

Çevre ve Şehircilik Bakanlığı, üstyapı çalışmasından kullanılmak üzere Bitlis’in Tatvan Belediyesine 3 milyonluk hibe desteği sağladı.

Tatvan Belediyesi'ne 3 Milyonluk Hibe Desteği
Çevre ve Şehircilik Bakanlığının Bitlis’teki belediyelerin alt ve üst yapı yatırımları için göndereceği 13 milyon lira hibe desteğinin 3 milyon lirasının üst yapı işlerinde kullanılmak üzere Tatvan Belediyesine aktarılacağı belirtildi. Çevre ve Şehircilik Bakanlığı nezdinde yapılan girişimler sonucu, 3 milyonluk hibe desteği sağlandığını belirten Tatvan Belediye Başkanı Fettah Aksoy, sağlanacak olan hibe desteği ile ilçedeki üst yapı yatırımlarını tamamlamaya çalışacaklarını söyledi.

Göreve geldikleri ilk günden itibaren ilçedeki alt ve üst yapı çalışmalarını gündemlerine aldıklarını kaydeden Başkan Aksoy, “Bu kapsamda hazırladığımız proje ile Çevre ve Şehircilik Bakanlığı nezdinde yapılan girişimler sonucunda belediyemize 3 milyonluk bir hibe desteği sağlandı. Sağlanan bu hibe desteği ile ilçemizdeki üst yapı çalışmasını yapacağız” dedi.

İlçede alt ve üst yapı çalışmalarının birlikte yapılacağına vurgu yapan Başkan Aksoy, “Amacımız ilçe halkımıza rahatsızlık vermeden ilçemizdeki alt ve üst yapı çalışmalarını birlikte hızlı bir şekilde yapmaktır. Bunun içinde alt ve üst yapı çalışmalarını birlikte yapacağız. Bu anlamda altyapı çalışmalarının 13 milyonluk projesi için ihale aşamasına gelindi. İhale aşamasının tamamlanmasının ardından hemen çalışmalara başlanacak. Yapılacak çalışmalarda bir yandan alt yapı çalışması yürütülürken diğer yandan ise üst yapı çalışması yapılacak. Yapılacak çalışma ile su ve kanalizasyon işleri bir defada tamamlanmış olacak. Bu sayede de ilçede iki defa kazı yapılmasına gerek kalmayacağı gibi ilçe halkına rahatsızlık verilmesinin de önüne geçilmiş olacak. Bu anlamda yapılacak olan her iki çalışmanın da iki yılda tamamlanmasını hedefliyoruz. Bu iki yılsonunda hem ilçemizin alt hem de üst yapı sorunu temelli olarak çözülmüş olacaktır. Ben şimdiden her iki çalışmanın da ilçemize hayırlı olmasını diliyorum” diye konuştu.

Kaynak: İHA