Tapu Kadastro Van XV Bölge Müdürlüğü Yeni Hizmet Binasına Kavuşuyor

Tapu Kadastro Van XV Bölge Müdürü Yücel Serdar, 30 tapu ve 4 kadastro il müdürlüğü olmak üzere toplam 34 müdürlükle Van, Bitlis, Muş ve Hakkari’de 471 personel ile hizmet verdiklerini ifade ederek, “Yeni hizmet binamızın ihalesi ise 30 Eylül 2016 tarihinde gerçekleşecek” dedi.

Tapu Kadastro Van XV Bölge Müdürlüğü Yeni Hizmet Binasına Kavuşuyor
Konu hakkında İHA’ya bilgi veren Tapu Kadastro Van XV Bölge Müdürü Yücel Serdar, kurumlarının yaklaşık 200 yıllık bir geçmişe sahip olduğunu, millete daha yüksek standartlarda hizmet vermeyi kendisine görev addeden ve bu konuda önüne çıkan engelleri aşma konusunda bütün gayretini sarf eden bir kurum olduğunu söyledi.

İki asra yakın bir zamandan beri hizmet veren genel müdürlüklerinin merkez ve taşra teşkilatındaki 19 bin 300 civarındaki personeli, 24 Tapu ve Kadastro Bölge Müdürlüğü, 970 tapu müdürlüğü, 81 kadastro il müdürlükleri ile ülkenin tüm il ve ilçelerinde teşkilatlanmak suretiyle, yılda 7 milyonun üzerinde işlem ile yaklaşık 20 milyon vatandaşa hizmet sunan yaygın ve köklü bir kurum olduğunu ifade eden Serdar, “Her yıl ülke nüfusunun yaklaşık yüzde 25’i tapu ve kadastro hizmetlerinden faydalanmaktadır. Bunun yanında vatandaşlarımız ile birlikte birçok kamu kurum ve kuruluşuna da hizmet sunmaktayız. Teknolojiyi hizmet üretmek için etkin kullanan kurumumuz, vatandaşlarımızın tapu işlemlerini, taşınmazın bulunduğu ilçedeki tapu müdürlükleri tarafından yapılmasını sağlamaktadır. Tapu ve Kadastro Bilgi Sistemi (TAKBİS) ile birlikte vatandaşlarımız bulunduğu yerdeki tapu müdürlüğüne müracaat ederek işlemlerini kolaylıkla yapabilmektedirler. İşlemlerde yaşanan olumsuzluklar ve sorunlarda toplumsal duyarlılığın artırılması amacıyla ‘Alo 181 Çağrı Merkezi’ uygulamasına devam edilmektedir. Bu suretle vatandaşlarımızın bilgilendirilmesi sağlanmakta ve şikayetleri değerlendirilerek anında sonuçlandırılmaktadır. Bunların sonucunda kurumumuz yüzde 98 oranında vatandaş memnuniyetiyle lider kurumlar arasında yerini almıştır” dedi.

Van, Bitlis, Muş ve Hakkari’de 471 personeliyle hizmet veriyoruz”

Kurumlarının uygulamaya koyduğu Tapu-Takas, E-Haciz ve E-Terkin gibi projelerle halkımıza layık olduğu hizmeti vermeye devam etmekte olduğunu ifade eden Serdar, “Ülke genelinde 24 bölge müdürlüğünden biri olan Van Tapu ve Kadastro XV Bölge Müdürlüğü, 30 tapu ve 4 kadastro il müdürlüğü olmak üzere toplam 34 müdürlükle Van, Bitlis, Muş ve Hakkari illerimizdeki vatandaşlarımıza 471 personelle hizmet vermektedir. Şu anda bölge müdürlüğümüz Van Valiliği B Blok 2. katında fiziki yetersizliklere rağmen faaliyetlerini sürdürmektedir. Yeni hizmet binasına ihtiyaç duymamızın nedeni sadece fiziki yetersizlik değildir. Günde 500’ün üzerinde vatandaşımızın işlem yaptığı, kurumumuzu vatandaşlarımızın daha rahat ulaşabileceği bir lokasyona taşımak daha fazla kolaylık sağlayacaktır” dedi.

“Yeni hizmet binamızın ihalesi 30 Eylül 2016 tarihinde gerçekleşecek”

Yoğun çabalara rağmen hizmet binasının yapımına geç başlamanın üzüntüsü içerisinde olduğunu ifade eden Serdar, “Söz konusu yeni hizmet binası işi 3 yılı aşkın zamandır 3 defa ihale aşamasına getirilmesine rağmen maalesef ilgili kurumlar (belediyeler) tarafından sürekli engellenmiştir. Bütün bu engellemelere rağmen haklı mücadelemiz sonucunda hizmet binamız ihale aşamasına gelmiştir. 30 Eylül 2016 tarihinde ihalesi gerçekleşecek olan yeni hizmet binamızın bu aşamaya gelmesinde bizlere destek olan bütün kişi ve kurumlarımıza şükranlarımızı sunuyoruz. Bölge müdürlüğü, Van Kadastro İl Müdürlüğü, İpekyolu ve Tuşba Tapu Müdürlükleri ile depo, arşiv, toplantı salonu, otopark, yeşil alanı, süt emzirme odası, kreş ve yemekhane gibi diğer donatıları da içerecek şekilde yapımı planlanan yeni hizmet binası, mülkiyeti maliye hazinesi olan 30 bin 044.00 m2’lik Van ili İpekyolu ilçesi Hafiziye Mahallesi 298 ada 1 parselin (Eski Araştırma Hastanesi arsası) 4 bin m2’lik kısmına toplam 13 bin 222 m2’lik kapalı alan olacak şekilde inşa edilecektir. Vatandaşlarımızın, kurumumuza ait işlemlerini rahatlıkla yapabilecekleri bir alanda inşa etmeyi düşündüğümüz ve görselleri aşağıda olan yeni hizmet binamız aynı zamanda Van iline yakışır bir eser olacaktır. Selçuklu mimarisini ön plana alacak görsellikle projelendirilen bina tarihi dokuya da katkı sunacaktır. İşlem yapmaya gelen vatandaşlarımız bazı işlemler için vakitlerinin çoğunu binamızda geçirmektedirler. Onların rahat vakit geçirip kolaylıkla işlem yapmalarına imkan sağlayacak şekilde projelendirmeyi düşündüğümüz yeni hizmet binamızı aynı zamanda tüm sadece bir araçla ve şehirden kolaylıkla ulaşabilecekleri bir alanda inşa etmeyi planlıyoruz. Böylelikle vatandaşlarımıza sunduğumuz hizmet kalitesini artırmakla birlikte vatandaşlarımız açısından zamandan tasarruf etmelerini sağlamış olacağız. Yeni hizmet binamızı kurumsal anlamda daha rahat edebileceğimiz merkezden uzak ve geniş bir alanda da inşa etme seçeneklerimiz mevcutken, bahsettiğimiz alanı seçmemiz vatandaş ve hizmet odaklı projeler üretme gayreti içinde olduğumuzun somut delilidir” şeklinde sözlerini tamamladı.
Kaynak: İHA