Surlu Çocuklar Kültürel Miras Alanlarını Gezdi

Surlu çocuklar, Diyarbakır Büyükşehir Belediyesi’nin Çocuk Gözünde Kültürel Miras Projesi kapsamında düzenlediği geziye katılarak tarihi mekanları gezdiler.

Surlu Çocuklar Kültürel Miras Alanlarını Gezdi
Diyarbakır Büyükşehir Belediyesi Kültürel Miras ve Turizm Daire Başkanlığı, Karacadağ Kalkınma Ajansı’nın desteğiyle yürüttüğü Çocuk Gözünde Kültürel Miras Projesi kapsamında Surlu 10-14 yaş aralığındaki 11 çocuğu Ankara’ya götürdü. Surlu çocuklara Ankara’da yaşayan 4 çocuk ve Ankara Diyarbakır Tanıtma Vakfı’ndan (DİTAV) Nimet Kardaş da eşlik etti.

Tarihi ve kültürel miras alanları ve müzeleri gezen çocuklara, kültürel mirasın nasıl korunması gerektiğine dair sunumlar yapıldı. Rahmi Koç Müzesi’ni gezen çocuklar, Müze Eğitimcisi Ayşe Bağırıcıoğlu ile birlikte hem müzeyi tanıtıcı afişler tasarladılar hem de eğlendiler. Ardından Beypazarı ilçesinin tarihi sokak dokusunu gezen çocuklar, Beypazarı’nda Yaşayan Müze’yi yerinde gördüler. Ebru sanatının nasıl yapıldığını izleyen çocuklar, Beypazarı yöresine ait yemeklerden tadarak yörenin mutfak kültürünü tanıdılar.

Surlu çocuklar, Ankara’da gezisini Anadolu Medeniyetler Müzesi, Rahmi Koç Müzesi, Ankara Kalesi, Augustus Tapınağı, Beypazarı Geleneksel Evleri, Beypazarı Yaşayan Müze ve Hamam Müzesi’ni dolaşarak tamamladı.
Kaynak: İHA