Şehidin Kız Kardeşinden Asker Gibi Karşılama

Hakkari Şemdinli’de güvenlik güçleriyle PKK’lı teröristler arasında çıkan çatışmada ağır yaralanarak tedavi gördüğü GATA’da şehit olan İnegöllü Uzman Çavuş Yavuz Mete, son yolculuğuna uğurlanıyor. Helallik için son kez baba ocağına gelen şehidin cenazesini, 16 yaşındaki kız kardeşi komando kamuflajı giyip asker selamı ile karşıladı.

Şehidin Kız Kardeşinden Asker Gibi Karşılama
Uzman Çavuş Yavuz Mete’nin cenazesi, dün anne ve babası Dursun ile Durgül Mete tarafından hava yoluyla önce Yenişehir’e, ardından da ambulansla İnegöl’e getirilerek Devlet Hastanesi morguna konuldu. Ayakta durmakta güçlük çektikleri için görevli askerlerden yardım alan anne ve baba, evlerinin önünde kurulan çadırda taziyeleri kabul etti. Dün gece ilçeye gelen Çalışma ve Sosyal Güvenlik Bakanı Mehmet Müezzinoğlu, eski İçişleri Bakanı Efkan Ala ile AK Parti Bursa Milletvekili Hüseyin Şahin de şehidin evini ziyaret ederek, ailesine başsağlığı diledi.

Öğle saatlerinde hastane morgundan alınan Şehit Yavuz Mete’nin cenazesi, Mesudiye Mahallesi’ndeki baba ocağına son helallik için götürüldü. Şehit Uzman Çavuş’un 16 yaşındaki kız kardeşi, ağabeyini askeri kamuflaj giyip, asker selamıyla karşıladı. Alınan helalliğin ardından Şehit Uzman Çavuş, gözyaşları içerisinde son yolculuğuna uğurlanmak üzere İshak Paşa Camii’ne götürüldü. İshak Paşa Camii’nde cuma namazını müteakip kılınacak cenaze namazı öncesi şehidin naaşı dualarla cami avlusuna konuldu.

Törene AK Parti Bursa Milletvekili Hüseyin Şahin, MHP Milletvekili Kadir Koçdemir, Bursa Valisi İzzettin Küçük, Büyükşehir Belediye Başkanı Recep Altepe, İnegöl Belediye Başkanı Alinur Aktaş, İl Jandarma Komutanı Tuğgeneral Ahmet Hacıoğlu ve protokol mensupları katıldı.

Son kez oğlunun tabutuna sarılıp gözyaşı döken baba Dursun Mete, “Bir tek oğlum vardı, o da gitti. Allah yerinde dinlendirsin. Biz bırak bu işi demiştik, ama bırakmadı. Oğlum vatanını çok seviyordu” dedi.

Şehit Uzman Çavuş Yavuz Mete’nin naaşı kılınacak cenaze namazının ardından Garnizon Şehitliği’ne defnedilecek.

Dursun ve Durgül Mete çiftinin tek erkek çocuğu olan Yavuz Mete’nin 2013 yılında Türk Silahlı Kuvvetleri’ne uzman çavuş olarak katıldığı, Bolu İkinci Komando Tugay Komutanlığı’ndan geçici görevle Hakkari Şemdinli’ye gittiği, Çukurca kırsalında da şehit düştüğü öğrenildi.
Kaynak: İHA