SAMDOB Perdelerini Açmaya Hazırlanıyor

1 Ekim'de başlayacak sanat sezonunda SAMDOB, 4 yeni opera, 1 operet, 2 bale, 2 müzikli sahne eseri ve 1 çocuk oyununu seyirciyle buluşturulacak.

Samsun Devlet Opera ve Balesinin (SAMDOB) yeni sanat sezonunda 4 yeni opera, 1 operet, 2 bale, 2 müzikli sahne eseri ile 1 çocuk oyununu seyircinin beğenisine sunacağı bildirildi.

SAMDOB'dan yapılan yazılı açıklamaya göre, 1 Ekim'de Nart Ateşi adlı sahne gösterisiyle başlayacak yeni sanat sezonunda SAMDOB, 4 yeni opera, 1 operet, 2 bale, 2 müzikli sahne eseri ile 1 çocuk oyununu izleyicilerle buluşturacak.

Geçen senelerde ilgiyle izlenen 3 opera ve 3 bale eseri de yine izleyicinin beğenisine sunulacak. Senfonik ve piyanolu konserler, yıl boyu Atatürk Kültür Merkezi büyük ve küçük sahneleri ile Atakum Kültür Merkezi sahnesinde yoğun sanat sezonuna eşlik edecek.

Yeni ve devam eden eserler olarak Maskeli Balo, Tosca, Aşk İksiri, Carmen, Il Trovatore, Rita ve Dr. Mucize, Samsun izleyicisiyle buluşacak operalar arasında yer alıyor.

Sezon açılışının yapılacağı 'Nart Ateşi' adlı sahne gösterisinde Nartların destanı, Nart kahramanları Setenay Guaşe ve Sowsiriko şarkı ve danslarla anlatılacak.

Yeni sanat sezonunda müziklerini Mercan Dede'nin gerçekleştirdiği 'Güldestan' adlı bale eseri, Beyhan Murphy'nin koreografisi ile izleyenlere büyülü bir atmosfer sunmaya hazırlanacak. Kadın erkek ilişkisinin farklı bir açıdan anlatıldığı eser, kasım ayında izleyicileriyle bir araya gelecek.

'Kamelyalı Kadın' adlı bale eserinin prömiyeri de mart ayında sahnelenecek.

SAMDOB, 2016-2017 sanat sezonunda gerçekleştireceği programla yurt genelindeki operalar arasında en yoğun ve büyük operaların en çok sahnelendiği kurum olma yolunda ilerleyecek.

Kaynak: AA