Pursaklar Zabıtasından Bayram Denetimi

Pursaklar Belediyesi Zabıta Müdürlüğü ekipleri, halkın sağlıklı ve güvenli gıda tüketebilmesi için Kurban Bayramı öncesi denetimlerine başladı.

Pursaklar Zabıtasından Bayram Denetimi
Ankara Fırıncılar Odası, Esnaf ve Sanatkarlar Odası tarafından belirlenen fiyat ve gramajlara göre Pursaklar ilçe sınırlarında bulunan fırın ve pastane gibi çok sayıda imalathanenin denetimi yapıldı. Ekipler yaptıkları denetimlerde Odaların belirlemiş olduğu fiyat, gramaj ve hijyen kurallarını dikkate aldı. Denetimlerde genel temizlik, üretim izni, ruhsat, gramaj, etiket ve personel kılık kıyafetleri konularına dikkat edildi. Zabıta ekipleri ve gıda mühendislerinin yer aldığı denetim ekipleri, ambalaj içerisindeki ürünleri, tatlı imalat yerlerinin ve çalışanların hijyen kurallarına uyup uymadığını yerinde denetledi. Denetimlerde karşılaşılan olumsuzluklar için işletmecilere gerekli uyarılar yapıldı.

"Hemşehrilerimiz alışverişini rahatlıkla yapabilir"

Denetimlerle ilgili açıklama yapan Pursaklar Belediyesi Zabıta Müdürü Ali Aytaşgın, "Hemşehrilerimizin sağlığı ve güvenliği bizim için önceliklidir. Hemşehrilerimizin güvenli ve sağlıklı bir şekilde gıda tüketebilmesi için, ilçemizdeki imalat ve satış yerleri düzenli aralıklarla denetlenmektedir. Bu denetimler sıkı bir şekilde devam edecektir. Yapmış olduğumuz denetimlerde esnafımızın çalışma koşulları bizleri memnun etti. Hemşehrilerimiz bayram alışverişlerini rahatlıkla yapabilirler. Şimdiden tüm vatandaşlarımıza hayırlı bayramlar diliyorum" diye konuştu.

Kaynak: İHA