'Prostat Kanseri'ne Broşürlü Bilgilendirme

Samsun Büyük Anadolu Hastaneleri tarafından "prostat kanseri"ne dikkat çekmek amacıyla hastanenin Çiftlik ve Meydan Şubelerine kurulan stantlarda bilgilendirme broşürleri dağıtıldı. Stantlarda ayrıca bölüm doktorları vatandaşların sorularına da cevap verdi.

'Prostat Kanseri'ne Broşürlü Bilgilendirme
Samsun Büyük Anadolu Hastaneleri sosyal sorumluluk projeleri kapsamında vatandaşları bilgilendirmeye devam ediyor. Hastanenin Çiftlik ve Meydan Şubelerine kurulan stantlarda görevliler hasta, hasta yakınları ve vatandaşlara "prostat kanseri"ne dikkat çekmek amacıyla broşürler dağıttı.

‘Prostat kanseri nedir? Nedenleri? Tedavi yöntemleri’ gibi bilgilerin olduğu broşürlerin dağıtımı esnasında ayrıca Çiftlik ve Meydan Şubeleri doktorları Üroloji Uzmanları Opr. Dr. Şakir Aydoğan ve Opr. Dr. M. Gürkan Özkan vatandaşlardan gelen sorulara da yanıt verdi.

“Erken tedavi hayat kurtarıyor”

Prostat kanserinin erken tanı koyulabilen ve tedavisi olan bir hastalık olduğunu ifade eden Üroloji Uzmanları Opr. Dr. Şakir Aydoğan ve Opr. Dr. M. Gürkan Özkan, "Prostat erkek üreme sisteminin parçası olan bir salgı bezidir. İdrar yolunu çepeçevre sarar. Prostat bezini oluşturan hücrenin kontrolsüz büyümesi sonucu prostat kanseri oluşur. Prostat kanseri erken evrede hiç bir belirti vermeyebilir. Fakat kanser dokusu büyüdükçe hastada bazı sağlık problemlerine yol açar. Bunun için mutlaka birinci derece akrabasında prostat kanseri görülen kişilerin düzenli bir şekilde üroloji polikliniğinde muayeneden geçmesi gerekmektedir. Unutmayalım ki erken tedavi her zaman hayat kurtarır" dediler.
Kaynak: İHA