Polisten Hayvan Pazarında 'Dolandırıcılık' Uyarısı

Çankırı'da polis ekipleri, Kurban Bayramı öncesi hayvan pazarındaki satıcıları, sahte para ve dolandırıcılık konusunda uyardı.

Çankırı Emniyet Müdürlüğü Asayiş Şube Müdürlüğü ekipleri, Kurban Bayramı öncesi hayvan pazarında broşür dağıtarak, sahte para ve dolandırıcılık olaylarına karşı satıcıları uyardı.

Dolandırıcıların bayram öncesi özellikle canlı hayvan pazarlarını hedef seçtiğini belirten ekipler, satıcılara sahte parayı gerçeğinden nasıl ayırt edeceklerini anlattı.

Ekipler, yaşanabilecek olumsuzluklara karşı kurban pazarında dolaşacaklarını belirtti.

Kursan pazarı esnafından Lütfi Ali Şahin, AA muhabirine yaptığı açıklamada, emniyetin çalışmasını pazar esnafı olarak çok beğendiklerini ifade etti.

Polislerin her yıl sahteciliğe karşı vatandaşları uyardığını dile getiren Şahin, 'Emniyet Müdürlüğü her sene Kurban Bayramı öncesinde pazarlarda broşür dağıtıyor.' dedi.

Dolandırıcıların özellikle bayram öncesi dönemi tercih ettiğini vurgulayan Şahin, 'Kalpazanlar özellikle Kurban Bayramı'nda daha çok ortaya çıkıyor ve hayvan pazarlarına sık sık gidiyorlar. Sahte parayla ya da başka şekillerde insanları dolandırıyorlar. Emniyet çok güzel bir amaçla broşür dağıtarak insanları dolandırıcılara karşı uyarıyor.' diye konuştu.

Kaynak: AA