Özel Adana Ortadoğu Hastanesi 'Normal Doğum'u Destekliyor

Özel Adana Ortadoğu Hastanesi Kadın Sağlığı ve Hastalıkları Uzmanı Op. Dr. Ali Şakrak, Sağlık Bakanlığı’nın normal doğum politikasını desteklediklerini bildirdi.

Özel Adana Ortadoğu Hastanesi 'Normal Doğum'u Destekliyor
İçel’in Erdemli ilçesinde yaşayan Zeynep Titiz, üç yıl önceki gebeliğinde normal doğum yapmayı çok istemesine rağmen sezaryenle doğum yaptı. Doğum sonrasında ağrı ve şikayetleri uzun süre devam eden Titiz, bir sonraki doğumunu normal yapmak için kendini hazırladı ve araştırmalara başladı.

Titiz, ikinci gebeliğinde Özel Adana Ortadoğu Hastanesi ve Kadın Sağlığı ve Hastalıkları Uzmanı Op. Dr. Ali Şakrak ile tanıştı. Zeynep Titiz’in sabaha karşı saat 02:00’de sancıları başladı.

Erdemli’den Adana’ya gelen Zeynep Titiz, saat 05:00 sularında Sezeryan Sonrası Vajinal Doğum (SSVD) yöntemiyle 3 buçuk kiloluk sağlıklı bir erkek bebek dünyaya getirdi. Anne ve bebeğin sağlığının son derece iyi olduğu ve komplikasyon yaşanmadığı bildirildi.

Zeynep Titiz, sezaryenle doğum yapan tüm kadınlara SSVD yöntemini önerdi.

Doğumu yaptıran Op. Dr. Ali Şakrak, hastane ve ekibinin tam donanımlı olduğunu ve en ufak bir risk durumunda bile ameliyathanenin yenidoğan yoğun bakım ünitesi ile uzmanların hazır olduğunu ifade etti.

SSVD yöntemiyle doğum yapmak isteyen gebelere eğitim, takip ve normal doğum konusunda yardımcı olabileceklerini söyleyen Şakrak, Sağlık Bakanlığı’nın normal doğum politikasını desteklediklerini vurguladı.
Kaynak: İHA