Nilüfer Bayrama Hazır

Nilüfer Belediye Başkanı Mustafa Bozbey, kurban bayramı öncesi büyük hareketlilik yaşanan Alaaddinbey Hayvan Pazarı’nı gezdi.

Nilüfer Bayrama Hazır
Alaaddinbey Kurban Pazarı en yoğun günlerini yaşıyor. Kurbanlık almak isteyenlerin akın ettiği kurban pazarını Belediye Başkanı Mustafa Bozbey de gezerek incelemelerde bulundu.

Hayvan satıcıları ve kurban almaya gelen vatandaşlarla sohbet edip sıkıntılarını dinleyen Mustafa Bozbey, kesim yerlerinde de inceledi. Türkiye’nin farklı bölgelerinden satıcıların Aladdinbey Kurban Pazarı’na geldiğini belirten Başkan Mustafa Bozbey, “Burada bu düzeni sağlayan arkadaşlarımıza teşekkür ediyorum. Bayramın ilk gününden başlamak üzere aynı alan içerisinde bir kesim yerimiz var. Burada da vatandaşlarımıza en iyi şekilde hizmet verilecek. Ancak vatandaşlarımızdan bir isteğimiz var, acele etmesinler ve sıraya girsinler. Çünkü sırasıyla kesim yapılacak” dedi.

Başkan Bozbey, Alaaddinbey Hayvan Pazarı’nda hem büyükbaş hem de küçükbaş hayvan kesimlerinin de yapılacağını kaydetti.

Nilüfer’in merkezinde İhsaniye ve Konak Pazar Yeri’nde kesim alanı oluşturduklarını söyleyen Mustafa Bozbey, diğer Pazar yerlerinde ise vatandaşların kendi imkanlarıyla kesim yapabileceği ortamı hazırladıklarını belirtti.

Mustafa Bozbey, “Biz kurban bayramına hazırız, arkadaşlarımız da hazır. Bütün tedbirleri aldık. Kurban sahiplerimizin çok daha dikkatli olmasını istiyoruz. Bir sıkıntı yaşamak istemiyoruz” şeklinde konuştu.

Kurban satış yeri olarak gösterilen ve izin verilen yerlerin haricinde herhangi bir noktada satış yapılmasına müsaade edilmeyecek. İhsaniye ve Konak Pazar Yeri’nde kurulacak kesim noktalarında da büyükbaş ve küçükbaş kurbanlar için kasaplı olarak kesim hizmeti verilecek. Daha önce kasaplı kesim hizmeti verilen Ataevler Pazar Yeri ’nde ise bu sene vatandaşlar kendi imkanlarıyla kesim yapabilecek.

Sokak aralarında denetimsiz ve kontrolsüz kurban satışına ve kesimine ise izin verilmeyecek.

İsteyen vatandaşların kendi imkanları ile kesim yapmalarına imkan sağlamak maksadıyla Ataevler, Kültür, Cumhuriyet (Gazi), Esentepe, Çamlıca, Altınşehir, Yüzüncü Yıl, Üçevler, Fethiye pazar yerleri ile Hasanağa TOKİ (Kızılcıklı Mah.), Görükle şantiyesi, Göçmen Konutları Pazar yeri, Kayapa otoparkı ve Gölyazı balık mezadında vatandaşlar kesim yapabilecek. Nilüfer’de kesim bedeli büyükbaş 300 küçükbaş 50 TL. Alaaddinbey Hayvan Pazarı bayramın ilk 3 günü, diğer kesim noktalarında ise bayramın birinci günü kesim hizmeti verilecek. Vatandaşlar kurban kesim hizmetleriyle ilgili olarak, Veteriner İşleri Müdürlüğü’nün 444 16 03 numaralı ve Alaaddinbey Hayvan Pazarı’nın 413 32 61 numaraları telefonlarına başvuru yapabilecek. Alaaddinbey Hayvan Pazarı’ndaki kesim işlemlerinde yığılmaları önlemek amacıyla vatandaşların önceden kesim sırası almaları gerekiyor.
Kaynak: İHA