Mithatpaşa Mahallesindeki Asfalt Çalışmalarında Sona Gelindi

Sakarya Büyükşehir Belediye Başkanı Zeki Toçoğlu, Adapazarı Mithatpaşa Mahallesi’nde başlatılan asfalt çalışmalarını yerinde inceledi.

Mithatpaşa Mahallesindeki Asfalt Çalışmalarında Sona Gelindi
Serdivan ilçe merkezi, Beşköprü ve Sigorta Kavşağı arasında bulunan şantiye alanında devam eden çalışmalar ile ilgili bilgiler alan Başkan Toçoğlu, “Bu bölgede ilk kat asfalt serim işlemlerini bayramdan önce; ikinci kat asfalt serim işlemlerini ise bayramdan sonra tamamlamış olacağız. Bölge ulaşımına büyük rahatlık kazandıracak bu alana 7 bin tonluk bir asfalt işlemi gerçekleştirmeyi öngörüyoruz. Hem asfalt hem de bordür ve tretuvar çalışmalarımız inşallah bayram ertesinde tamamlanmış olacak. Yine burada güzel bir vitrin çalışması yapıyoruz. Aynı zamanda yeni yeşil alanlar oluşturularak bu bölgeleri birbirlerine yaya yollarıyla bağlayacağız. Mithatpaşa Köprüsü’ndeki yenileme çalışmalarını da kısa süre içerisinde başlatacağız. Daha önce de ifade ettiğimiz üzere bu projeyi geniş bir perspektifle ele alıyoruz. Hem ulaşıma rahatlık kazandıracak hem de yeni yeşil alanları şehrimizin kullanımına sunacağız” şeklinde konuştu.

Projede sona geldiklerini belirterek yeni güzergâh bilgilerini paylaşan Ulaşım Dairesi Başkanı Fatih Pistil ise, “Asfalt çalışmalarının tamamlanmasının ardından artık bölgede şöyle bir durum oluşacak: Sigorta Kavşağı istikametinden gelip Mithatpaşa Kavşağını kullanarak, Serdivan istikametine gitmek isteyenler için mevcut yol tek gidiş olacak. Ayrıca Serdivan istikametinden gelip Sigorta Kavşağı istikametine gitmek isteyenler de yeni yaptığımız yolu tek gidiş olarak kullanacaklar. Bu da şehrimizin en önemli kavşak noktalarından biri olan Mithatpaşa bölgesindeki ulaşımı daha da rahatlatacak” dedi.

Kaynak: İHA