Kurşunlu Kaplıcalarında Bayram Yoğunluğu

Kurban bayramını şifalı suların bulunduğu kaplıcalarda geçirmek isteyenler, Manisa'nın Salihli ilçesindeki Kurşunlu kaplıcalarında yoğunluğa neden oldu Salihli Belediye Başkanı Kayda: 'Doluluk oranı yüzde 100'e yaklaştı. Türkiye'nin birçok bölgesinden tesislere yoğun bir talep gözlemliyoruz'

EMRE SAÇLI - Kurban bayramı tatilini kaplıcalarda geçirmek isteyen vatandaşlar, birçok rahatsızlığa iyi geldiği belirtilen şifalı suların bulunduğu Kurşunlu kaplıcalarını tercih ediyor.

Doğal ortamı, 60-110 derece arasındaki sıcak suyuyla romatizma, cilt ve kadın hastalıkları gibi birçok rahatsızlığa iyi geldiğine inanılan şifalı sulara sahip olan kaplıcadaki doluluk oranı yüzde 100'e yaklaştı.

Salihli Belediye Başkanı Zeki Kayda, AA muhabirine yaptığı açıklamada, 9 günlük kurban bayramı tatiliyle belediyenin işlettiği tesislerde yoğunluk oluştuğunu anlattı.

Sağlık Bakanlığından ruhsatlı olan Kurşunlu kaplıcalarının, 60-110 derece sıcaklıktaki suyu ile 'saklı cennet' olarak anılan tesislerde huzurlu tatil yapmak isteyenlerin tercihi olduğunu dile getiren Kayda, bayram öncesi rezervasyonlarla birlikte şu anda yüzde 93 doluluğa ulaştıklarını kaydetti.

Kurşunlu kaplıcalarında 2-3 ve 5'er kişilik olmak üzere 86 apart odada 270 yatak kapasitesine sahip olduklarını ifade eden Kayda, 'Bayram tatiline kısa bir süre kala doluluk oranı yüzde 100'e yaklaştı. Türkiye'nin birçok bölgesinden tesislere yoğun bir talep gözlemliyoruz.' dedi.

- Yıl boyu doluluk oranını katladı

Tesislerin yıl boyunca yüzde 69 doluluk oranıyla çalıştığını, 8 ayda 1 milyon 500 bin lira civarında gelir elde ettiklerini aktaran Kayda, şöyle konuştu:

'Vatandaşlarımız özellikle romatizmal ve nörolojik hastalıkların kronik dönemlerinde, ortopedik rahatsızlıkların tamamlayıcı tedavisinde, bazı kadın hastalıklarında ve çeşitli cilt hastalıklarında önemli faydaları olduğu için burayı tercih ediyor. Bulunduğumuz bölge aynı zamanda sağlık turizmi olarak ilan edilen bir yer. Salihli'de, geçmişi çok uzun olan bir kaplıca anlayışı mevcut. Tesislerimize Türkiye'nin her bölgesinden yoğun bir talep olduğunu söyleyebiliriz. Kaplıcalarda özellikle bayram sezonlarında ciddi bir hareketlilik söz konusu.'

Kurşunlu kaplıcalarını eşinin rahatsızlığının tedavisine yardımcı olması için tercih eden İzmirli Tahsin Akdoğan ise bayram tatili öncesinde arkadaşlarının tavsiyesi ile Kurşunlu'ya geldiklerini söyledi. Akdoğan, 'Doğa ile iç içe huzur dolu bir ortam. Hem şifalı suları hem de şehir yaşamından uzak bir ortamda burada bulunmaktan büyük bir mutluluk duyuyoruz.' diye konuştu.

Uzun yıllardan beri ailesi ile birlikte tesislere geldiğini belirten Ayşe Görel de 'Aile olarak tesislere gelip stres atıyoruz. Kurşunlu kaplıcaları gerek bozulmamış doğası, gerekse birçok hastalığa iyi gelen şifalı suları ile bizim için eşsiz bir nimet. Tesisler ve hizmet kalitesi de oldukça yüksek. Her bayramda veya bayram öncesinde mutlaka buraya geliyoruz.' dedi.

Kaynak: AA