Kurbanlık 'Polat' Ve 'Cahit' Alıcılarını Bekliyor

Çankırı'da kurban pazarında bulunan bin 100 kilo ağırlığındaki 'Polat' ve 'Cahit' isimli kurbanlıklar, sahibi tarafından 13 bin liraya satılıyor.

Çankırı'da kurban pazarında bulunan 'Polat' ve 'Cahit' isimli kurbanlıklar, 13 bin liradan alıcılarını bekliyor.

Besici Ahmet Yakup'a ait bin 100 kilo ağırlığındaki 2 dana, 13 bin liraya satışa çıkarıldı. Vatandaşın oldukça ilgi gösterdiği kurbanlıklara henüz alıcı çıkmadı.

Yakup, AA muhabirine yaptığı açıklamada, çocukluğundan bu yana hayvancılıkla uğraştığını, hayvanlarını köyün otlaklarında yetiştirdiğini söyledi.

Bu sene 18 dana yetiştirdiğini bildiren Yakup, 'Bunların yarısını köyde sattım, yarısını da kurban pazarına getirdim. Pazarın en büyük danaları benimkiler. 'Polat' ve 'Cahit' ismini verdiğim kurbanlıklar 1 ton 100 kilo ağırlığında. 13 bin liraya satmayı düşünüyorum. Bunları yetiştirirken küspe ya da herhangi bir katkı maddesi kullanmıyoruz. Köyümüzün çevresindeki çayırlarda besliyoruz, ayrıca buğday ve arpayla besi yapıyoruz.' dedi.

Danalarının pazara gelenlerin ilgisini çektiğini dile getiren Yakup, 'Şu ana kadar istediğim parayı veren çıkmadı. İkisi de benim göz nurum. İstediğim parayı verirlerse satacağım. Küçük yerine büyük kurbanlık kesmeleri insanların karına.' ifadesini kullandı.

Kaynak: AA