Kurban Bayramında Doğru Beslenme Önerileri

Kayseri Acıbadem Hastanesi Diyetisyeni Esra Kula, kurban bayramında doğru beslenme ile ilgili önerilerde bulundu.

Kurban Bayramında Doğru Beslenme Önerileri
Kurban etinin kesildikten sonra en az 34 saat beklenmesi ve tüketilmesi gerektiğini belirten Diyetisyen Esra Kula, “34 saat sonra ölüm katılığı dediğimiz o sertleşme dönemi başlar. Dolayısıyla saklamak için 12 saat yeniden pişirip tüketmek için de bir 24 saat kadar bekletmekte fayda var. Böylece daha yumuşak ve lezzetli bir et elde edebiliriz.” dedi.

KALP, DAMAR VE DİYABET HASTALARI DAHA DİKKATLİ OLMALI…

Kurban bayramında kilo almamak için doğru porsiyon kontrolünün önemli olduğuna değinen Diyetisyen Esra Kula, kalp damar hastalığı olan bireylerin mutlaka yağsız, sebze eşliğinde ve miktar kontrollü et tüketmesi gerektiğini ifade etti.

Diyabet hastalarının da bu dönemde beslenmelerine dikkat etmeleri gerektiğini kaydeden Diyetisyen Esra Kula, sözlerini şöyle sürdürdü:

“Özellikle ikramlık tatlılar, sarmalar, dolmalar karbonhidrat yani şeker içeriği yüksek gıdaları çok dikkatli yaklaşmalı ve mutlaka miktar sınırlaması koymalılar. Diğer grup çocuklar, çocukların özellikle şeker çikolata tüketimi noktasında ebeveynleri tarafından iyi kontrol edilmeleri gerekir çünkü yoğun şeker, tatlı, çikolata tüketimine bağlı olarak ishal veya çeşitli alerjiler gelişebilir.”

DİYETTE OLANLAR İKRAMDAN BİRİNİ TERCİH ETMELİ…

Zayıflama diyetinde olanların da miktar kontrolüne dikkat etmesi gerektiğinin altını çizen Diyetisyen Esra Kula, “Günlük bir iki dilim baklava sıkıntı çıkarmaz. Ancak hem baklava hem börek hem sarma hem dolma hepsi beraber tüketildiğinde zayıflama diyeti sekteye uğrar tabi ki. O yüzden ikramlardan birini tercih ederek ve yine içecek olarak gazlı şekerli içecekler veya meyve suları yerine ayran, soda, sade su, sade kahve gibi içecekleri tercih etmelerinde fayda var.” ifadelerini kullandı.
Kaynak: İHA