Kars'ta Çiftçilere Damızlık Boğa Dağıtlıdı

Kars Valisi Doğan: 'Yayla ve mera oranına baktığınızda hayvancılıkta hakettiğimiz yerde değiliz, almamız gereken mesafeler var, yapmamız gereken işler var'.

Kars'ta Gıda Tarım ve Hayvancılık Bakanlığınca Doğu Anadolu Projesi (DAP) kapsamında çiftçilere damızlık boğa dağıtıldı.

İl Gıda Tarım ve Hayvancılık Müdürlüğü önünde düzenlenen dağıtım töreninde saygı duruşunda bulunuldu, İstiklal Marşı okundu.

Kars Valisi Rahmi Doğan programda yaptığı konuşmada, Kars'ın cazibe merkezlerinden biri olacağını hatırlatarak, 'Kars cazibe merkezi olmasıyla birlikte daha çok yatırım alacak.' dedi.

Yapılacak yatırımlarla bölgenin daha da cazip hale geleceğini ifade eden Doğan, 'Hem bölgemiz, hem insanımızın refah seviyesi daha da yükselecek, cazibe merkezlerinin amacı bölgeler arasındaki dengesizliği giderebilmektir. Dolayısıyla yörenin insanları olarak, burada çalışan yöneticiler olarak hep birlikte, el birliği içerisinde bu imkanları en iyi şekilde kullanacağız ve Kars'ımız ve civar illerimiz için gerekli yatırım ve çalışmayı yapacağız.' ifadesini kullandı.

Kars'ın hayvancılıkta önemli olduğunu ifade eden Doğan, 'Yayla ve mera oranına baktığınızda hayvancılıkta hak ettiğimiz yerde daha değiliz almamız gereken mesafeler var, yapmamız gereken işler var. Bunları el birliği içerisinde yapacağız. Ama bin tane boğanın 2014 yılından bugüne kadar dağıtılmış olması büyük bir avantaj, bunu tabi çiftçilerimiz bir hibe olarak görmesinler. Aslında devlet destekli ama bunu birkaç kat artırarak devam ettirmeleri lazım.' açıklamasında bulundu.

AK Parti Kars Milletvekili Selahattin Beyribey de damızlık boğa alan vatandaşlara hayırlı olsun temennisinde bulundu.

Beyribey, Türkiye'nin önemli gelişmelere imza attığını belirterek, Başbakan Binali Yıldırım'ın Diyarbakır'da müjdesini verdiği Doğu ve Güneydoğu Anadolu bölgelerine yönelik başlatılan yatırım ve kalkınma hamlesi ile bölgenin daha da kalkınacağını söyledi.

15 Temmuz darbe girişimine değinen Beyribey, '15 Temmuz'u hiç unutmayacağız, çocuklarımıza anlatacağız eskiden çocuklarınıza masallar anlatırdınız, hikayeler anlatırdınız şimdi 15 Temmuz'u anlatmanız lazım. Çocuklarımıza anlatacağız. 15 Temmuz darbesi olsaydı, ben 3 yıldır bunu söylüyorum, biz buradaki kardeşlerimizle bir birimizi vuruyorduk. O noktaya getirdiler. Ülkeyi bölmüşler, parçalamışlardı ve maalesef bizim ülkemizi yok etmek istiyorlardı. Bu ülkenin üzerinde yaşayan, bu ülkeye kayıt olan herkesin adı Türk milletidir. Biz tek bir milletiz.' ifadelerini kullandı.

Gıda Tarım ve Hayvancılık İl Müdürü Hüseyin Düzgün ise çiftçilere proje kapsamında yaklaşık bin damızlık tosun dağıttıklarını ifade ederek, tosun sahibi olan çiftçilere hayırlı olsun dileklerinde bulundu.

Programa, Kars Belediye Başkanı Murtaza Karaçanta, Kafkas Üniversitesi (KAÜ) Rektör Prof. Dr. Sami Özcan, AK Parti İl Başkanı Adem Çalkın ve bazı il protokolü katıldı.
Kaynak: AA