Karabük'te '15 Temmuz Milli İradenin Yükselişi' Sergisi

AK Parti Karabük İl Başkanlığınca, Fetullahçı Terör Örgütü'nün (FETÖ) darbe girişiminin ardından vatandaşların demokrasi nöbeti ve Türkiye genelinde yaşanan anların ölümsüzleştirilmesi amacıyla fotoğraf sergisi açıldı.

Kentteki bir alışveriş merkezindeki serginin açılışında konuşan AK Parti Karabük Milletvekili Burhanettin Uysal, Türkiye'nin daha önce de darbelere maruz kaldığını hatırlattı.

Darbeye karşı duran vatandaşlara teşekkür eden Uysal, 'Adnan Menderes idam sehpasına giderken milletimiz gözyaşlarını içine akıttı. Ama 15 Temmuz akşamında halkımız darbeye 'dur' dedi. Açtığımız bu sergi bizlerin onur tablosu olacaktır. Gelecek nesiler bizlerle gurur duyacaklar. Darbenin ilk saatlerinde sokaklara çıkan Karabüklü kardeşlerimize ve ülke genelinde meydanlara çıkan halkımıza çok teşekkür ediyorum.' diye konuştu.

AK Parti Karabük İl Başkanı Timurçin Saylar da 15 Temmuz gecesi yaşananların ardından Türk millet için 'İmanlı çılgın Türkler' sözünün ifade edileceğini belirtti.

''İmanlı çılgın Türkler'' ile gurur duyduğunu vurgulayan Saylar, 'Vatan bizim, bayrak bizim. Halkımıza ve milletimize çok teşekkür ediyorum.' dedi.

Sergide, 15 Temmuz gecesi ve sonrasındaki demokrasi nöbetlerinde Karabük ve Türkiye geneli olmak üzere birçok şehirde yaşananlara dair yaklaşık 70 fotoğraf yer aldı.

Kaynak: AA