Isparta'da Bayram Tedbirleri Alındı

Isparta Belediyesi, halkın huzurlu bir Kurban Bayramı geçirmesi için tedbirlerini aldı. Isparta’da Kurban Bayramı satış yeri olarak Isparta Belediyesi’ne ait Canlı Hayvan Pazarı belirlendi. Pazar dışında her hangi bir yerde kurban satışı yapılamayacak. Isparta Belediyesi’nce kurban kesim yeri olarak Mezbaha Tesisi ve Yedişehitler Kapalı Pazar Yeri hazırlandı.

ÜCRETSİZ OTOBÜS SEFERLERİ

Arefe günü ikindi namazından sonra mezarlıklara ücretsiz otobüs seferleri yapılacak. Bayramın 1. günü Halk Otobüsleri ücretsiz olacak. Arife Günü Davraz Mahallesi Kapalı Pazar yerinde halk pazarı kurulacak. Bayram tatili süresince vatandaşlar su parası başta olmak üzere her türlü işlemlerini gerçekleştirebilecek. Bunun için belediye, Köy Garajı ve Otogarda bulunan tahsilat veznelerini açık tutacak. Vatandaşlar bu veznelerden ödemelerini yapabilecek, ayrıca yine ödemeler belediyenin internet ortamındaki e-belediye üzerinden de gerçekleştirebilecek.

BELEDİYE EKİPLERİ TEYAKKUZDA

Bayram tatili süresince Zabıta, Temizlik, İtfaiye, Su ve Kanalizasyon İşleri, Fen İşleri ve Veteriner işleri Müdürlükleri 24 saat görev yapacak. Kurban kesim yerlerinin temizliği için Temizlik İşleri Müdürlüğü tam kadro çalışacak. Ayrıca kurban kesim ve satış yerlerinin temizlik ilaçlama ve dezenfektesi anında yapılacak.Zabıta Müdürlüğünce halktan gelen şikâyet unsurlarına müdahale edilerek, kaçan kurbanların yakalanması için kurban yakalama timi kuruldu.Halkın sağlığı için fırınların, unlu mamullerin, pastanelerin bayram öncesi denetimleri gerçekleştirildi ve tatil süresince de gerekli denetimlere devam edilecek. Halk 24 saat boyunca her türlü şikâyetlerini Alo 153’e bildirebilecekler.Cenaze hizmetleri bayram süresince devam edecek, vatandaşların Alo 188’e bilgi vermeleri yeterli olacak.İtfaiye yangınlara, su baskını, trafik kazaları ve her türlü afete karşı 24 saat esasına göre 11 itfaiye aracı ile kurtarma ekipmanları ve tüm personeliyle teyakkuzda olacak. Herhangi bir olumsuzluk durumunda 112 aranabilecek. Fen İşleri, Su ve Kanalizasyon İşleri Müdürlüğü tatil süresince nöbetçi ekipleriyle hazır bulunacak, su ile ilgili ve diğer şikâyetler için Alo 185 su arıza aranabilecek. Halkın belediye ile ilgili şikâyetleri: 211 60 00, 211 61 11 ve 224 10 36 nolu telefona bildirilebilecek. Ayrıca dört gün boyunca nöbetçi fırınlar ekmek çıkaracak.
Kaynak: İHA